Lifestyle

Girls Issues: Ik ben bang dat ik geen vriendinnen kan maken in mijn nieuwe klas

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die bang is dat ze geen vriendinnen kan maken in haar nieuwe klas. 

Hey Girlscene, 

Sinds kort zit ik al een tijdje met een probleem. Ik zit nu in de tweede klas en heb vorig jaar niet heel veel nieuwe vriendinnen gemaakt. Ik ga vooral om met mijn beste vriendin en nog twee andere vriendinnen die ik ken van de basisschool (ook nog wel een paar andere, maar vooral met die).

Ik zit in een HAVO/VWO klas dus we worden dit jaar uit elkaar gehaald. Met een van mijn vriendinnen ga ik naar het VWO, alleen ik mag haar niet zo. Ik heb nogal het gevoel dat ze me in de steek gaat laten, over me gaat roddelen en allemaal van dat soort dingen. 

Ook is mijn zelfbeeld niet heel erg goed en heb ik van een paar mensen ( waarvan ik weet dat ik er waarschijnlijk bij in de klas kan komen) het gevoel dat ze me niet mogen. Ik weet echt niet wat ik moet doen, want ik wil ook niet loner zijn in de klas zonder vrienden. Hebben jullie misschien nog tips hoe je vrienden maakt? Of over iets anders?

X anoniem


Lieve anoniem,

Wat ontzettend vervelend voor je dat je vriendinnengroepje uit elkaar wordt gehaald. Jullie kunnen in de pauzes of buiten school nog met elkaar omgaan.  Het is begrijpelijk dat je het liefst vriendinnen wilt maken in je nieuwe klas, want daarbij zit je de hele dag in één ruimte. Samen met je andere vriendin ga je gewoon op zoek naar nieuwe meiden. Waarschijnlijk wil je andere vriendin zich ook aansluiten bij een ander groepje uit je nieuwe klas. 

Blijf vooral jezelf en zet je mooiste glimlach op, op de eerste schooldag. Klets lekker wat met je nieuwe klasgenoten. Lees in dit artikel tips hoe je jezelf kunt voorbereiden op je nieuwe klasgenoten. Zoek een groepje meiden uit waarvan jij denkt dat je er goed tussen past en praat hier gezellig mee. Als de pauze is aangebroken, komt het lastigste van allemaal. Je wilt natuurlijk bij die nieuwe meisjes gaan zitten en dan zit er niks anders op dan er naartoe te lopen. Vraag vriendelijk of je bij hen mag gaan zitten. Samen sta je sterk, dus dan gaat het een stuk makkelijker. Als je andere vriendin je in de steek laat, zoals je voorspelt, dan kun je beter je eigen weg gaan en je aansluiten bij meiden uit je nieuwe klas, dan maar zonder haar. Misschien ben je in het begin niet helemaal op je gemak, maar dat zal snel veranderen. Vraag of ze een keer iets leuks willen doen, dat zullen ze vast waarderen. Wil je nog meer tips over hoe je makkelijker vrienden maakt? Lees dan dit artikel even door. 

Zet hem op!

Liefs,

Girlscene. 

 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook