News

Dit belangrijke detail heeft iedereen gemist op het einde van 13 Reasons Why

Waarschijnlijk heb je op dit moment het hele seizoen van 13 Reasons Why al gezien. Veel mensen bleven achter met nogal wat gemengde gevoelens… Het belangrijkste doel van de serie was misschien wel het in kaart brengen van de grote gevolgen van ‘kleine’ pesterijen. Maar hoe belangrijk als de boodschap van de serie was, het is nog steeds moeilijk om aan het einde van de serie te accepteren wat er met Hannah gebeurt. Of zit er toch meer achter?

13 Reasons Why

In 13 Reasons Why zie je dat Hannah Baker – de hoofpersonage – zichzelf van het leven berooft en waarom ze dat doet. Voordat ze zelfmoord pleegde nam ze dertien tapes op die door bepaalde mensen van haar middelbare school beluisterd moesten worden. Zij waren namelijk stuk voor stuk de reden waarom ze het leven niet meer zag zitten.

* Spoiler alert! *

Tijdstempel

MoviePilot heeft een subtiel, maar belangrijk detail gevonden in 13 Reasons Why dat de manier waarop jij over de serie dacht verandert én hoe het wordt toegepast op het echte leven.

In de laatste aflevering worden verschillende mensen van Hannah’s tapes onderzocht met betrekking tot de dood van Hannah. Terwijl Zack wordt ondervraagd wordt dit allemaal opgenomen met een filmcamera. De scène wordt door de lens van de camcorder laten zien in de serie, maar als je kijkt naar de tijdstempel zie je dat dit pas plaats vindt op 10 november 2017.

Tijdens het Halloweenfeest in aflevering vier is te zien dat Clay in de laatste weken van oktober de tapes luisterde. Aangezien Hannah kort voor de start van de serie zelfmoord pleegde, blijkt hieruit dat ze dit eind september tot begin oktober heeft gedaan. Deze tijdstempel op de tape laat dus waarschijnlijk zien dat Hannah nog steeds in leven is in onze ‘echte’ wereldtijdlijn.

Het doel

De producenten van de serie willen met dit bericht laten weten dat het nog niet te laat is. De gebeurtenissen die Hannah heeft meegemaakt in 13 Reasons Why zijn niet terug te draaien, maar stel dat jij ook iemand kent die wordt gepest, een moeilijk tijd heeft of tekenen van een depressie vertoont en nog tijd is om deze mensen te helpen, dan is het nog niet te laat.

Ben jij of ken jij iemand die depressief is en/of zelfdoding overweegt? Neem dan contact op met 0900-0113 of 113.nl.

Lees ook:

Bron: Moviepilot, Elle.com | Beeld: Facebook

Must reads 👀