News

Say what? Netflix gaat advertenties plaatsen maar er is een catch

Er zijn een paar dingen die Netflix zo geniaal maken dat je er een abonnement voor wil afsluiten. Ze hebben fantastische series en films, het is erg makkelijk om te bingewatchen (eerlijk: daar heb je vaak gewoon zin in) en je krijgt niet te maken met reclames. Ho. Daar moeten we even stoppen, want dat is misschien verleden tijd. Jep, er komen misschien wel ‘reclames’ op Netflix.

De verwachting is niet dat Netflix zoals YouTube wordt. Dus nee, als er advertenties komen, dan krijgen we geen babyluiers of Mentos te zien. Maar Netflix is wel op een andere manier hun advertenties aan het testen.

Advertenties op Netflix

Het zou zo kunnen dat je in de toekomst een advertentie ziet voor je 13 Reasons Why of Riverdale start. Hoe, wat en waarom? Nou, eigenlijk is het heel simpel. Netflix wil graag films en series die zij aanbieden promoten, en op basis van jouw interesses laten ze dan een trailer zien voor je de film of serie start. Daarmee hopen ze natuurlijk je interesse te wekken om die film of serie óók te bekijken, waardoor je basically nog meer verslingerd raakt aan Netflix. Best slim, eigenlijk.

reclame netflix

Proef

Netflix-Nederland weet te melden dat Netflix al een proef is gestart om te kijken of hun idee aanslaat. Sommige gebruikers zien daarom voor een Netflix Original een korte trailer. Je weet wel, vergelijkbaar met trailers die je in de bioscoop ziet. Maar betekent het dat iedereen straks deze reclames krijgt? Dat hangt ervan af. Als de proef succesvol is wél, dus je weet maar nooit…

Lees ook:

Beeld: iStock

Must reads 👀