Beauty

5 beautytrends uit 2010 die we liever nooit meer terugzien

2010 was om veel redenen een mooi jaar. Het was het jaar waarin we nog even konden genieten van The Hills en kregen we voor het eerst een iPad in handen. Het was een tijd van trends die komen en gaan, maar als het om de volgende beautytrends gaat hopen we vurig dat we die niet meer terugzien. Herinner je je de volgende looks nog?

Je bent de volgende trends misschien allang weer vergeten, maar we durven te wedden dat je meteen je handen voor je ogen slaat als je ziet hoe de wereld er destijds bij liep. 

snooki jersey shore

1. Jersey Shore look

Toegegeven, we hebben ieder seizoen van Jersey Shore gezien, maar dat hun look ook daadwerkelijk werd overgenomen gaat anno 2020 te ver. Voor een oranje huid en een Snooki kapsel passen we liever. Herinner je je nog hoe ze haar lokken extreem toupeerde om die bult haar op haar hoofd te krijgen...? Nee, dan liever natuurlijker haar en een subtiele zelfbruiner in plaats van de oranje GTL look.

geblondeerde wenkbrauwen

2. Geblondeerde wenkbrauwen

Het was nogal wat toen de geblondeerde wenkbrauwen doorbraken op de runway. Veel designers kozen ervoor om de wenkies van hun modellen in de bleek te zetten, maar echt mooi was het niet. Ja, het is misschien high fashion, maar om nu à la Donatella Versace zelf ook je wenkbrauwen te blonderen gaat in 2020 voor de meesten wat ver. Het ziet er een beetje... aliën uit?

taylor momsen make-up

3. Extreme smokey eye

Denk even terug aan Jenny in Gossip Girl. Ze veranderde van een klein meisje naar een tiener met een eigen stijl. En van die eigen stijl hebben we veel gezien, inclusief de extreme smokey eyes die niet op de catwalk zou misstaan. Dat lookje trok ze nog even door in het dagelijkse leven en ze was heus niet de enige celeb die haar make-up wat heftiger aanzette. Maar die smokey eyes met een enorme hoeveelheid eyeliner mag lekker in het jaar 2010 blijven.

kim kardashian wimpers

4. Enorme wimpers

2010 was het jaar voor Kim Kardashian en haar wimpers, want de lashes waren groter dan ooit. Kim was daar maar al te blij mee en omarmde de trend met beide armen. Maar eerlijk is eerlijk: visagisten draafden een béétje door met hun the bigger the better levensmotto als het om wimpers ging. Monica Geuze is misschien nog steeds een groot fan van opvallende nepwimpers, maar verder is de look anno 2020 niet heel draagbaar.

vet haar

5. Vet haar

Officieel heet de trend natuurlijk niet 'vet haar', maar dat is basically wel wat het is. De wetlook komt regelmatig terug, maar in 2010 kende het zijn hoogtijdagen. Lekker een extreme zijscheiding maken en je haar met gel platkammen... Jep, dat was de look van toen. Je zag het destijds op de catwalk van onder andere Calvin Klein en Alexander Wang.

 

Beeld: Getty Images

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved