OMG: de moordenaar van Riverdale's Jason is eindelijk onthuld

News door Emma

Vanaf de eerste aflevering zitten we al in spanning. Wie heeft Jason Blossom toch vermoord? Allerlei theorieën en verdachten hebben al de revue gepasseerd. Na een miljoen onverwachte twists is het dan eindelijk zover. De moordenaar van Jason is onthuld! Waarschuwing: als je het niet wilt weten, lees dan niet verder. 

We schreven het al eerder: deze week wordt de moordenaar van Jason bekend. Aflevering 12 staat nu op Netflix en ja hoor, we weten wie de moordenaar is. Het is niet Jughead zoals eerder werd gedacht (thank god!), maar iemand van wie we het to-taal niet hadden verwacht. Oké, we beginnen bij het begin. 

In de nieuwe aflevering proberen Archie en Veronica te bewijzen dat F.P. - die in de vorige aflevering is gearresteerd voor Jasons moord - er in is geluisd. De aflevering begint met F.P. die de moord op Jason bekent (OMG!) en zelfs details heeft over hoe hij zijn lichaam in de vriezer heeft gelegd. Papa Cooper breekt vervolgens in bij zijn eigen huis om het bewijs dat hij uit Sheriff Kellers huis heeft gestolen te vernietigen. Maar dan komen Mama Cooper en Betty. Wat blijkt? Betty's opa was niet alleen vermoord door een Blossom, maar hij wás een Blossom. Na de moord gingen de familieleden hun eigen weg en sommigen kregen zelfs een nieuwe naam: Cooper. Jep, Betty en Cheryl zijn familie en ja, Polly en Jason hadden een relatie terwijl ze eigenlijk familie zijn. Vandaar dat de familie het niet eens was met de verloving.

Maar hier komt de grote twist! F.P. bekende de moord op Jason omdat Jughead anders vermoord zou worden. Uiteindelijk komt aan het licht dat niemand minder dan Papa Blossom zijn eigen zoon dood schoot... OMG! 

Lees ook: 

Beeld: Brunopress