News

Verkiezingen 2017: Op deze vlogger kun je VANDAAG stemmen

Als je Facebook opent, over straat loopt of met iemand praat: alles staat in het teken van de verkiezingen. Ben jij boven de 18 jaar en mag je stemmen? Als je vandaag je stem uitbrengt op het gigantische papier en jouw keuze zoekt tussen alle namen die er tussen staan, kun je een vlogger tegenkomen. That’s right, een Nederlandse vlogger heeft zich verkiesbaar gesteld en je kunt vandaag op haar stemmen! 

Nee, dit is geen grap. Je kunt vandaag op Teske de Schepper stemmen. De vlogger is kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen. Teske heeft zich aangesloten bij de Partij voor de Dieren. Mocht je haar willen spotten op de kandidatenlijst; ze is nummer 45 op het stembiljet in de rij van de Partij voor de Dieren.

Het klinkt gek, een vlogger die kandidaat is voor de Tweede Kamerverkiezingen. Maar het heeft een reden. Teske is een ‘lijstduwer’: iemand die zorgt voor extra aandacht voor de partij en dus ook voor meer stemmen. De lijsttrekker (de nummer 1 op de lijst) doet het meeste werk. Het is dus niet zo dat Teske straks het land zal regeren. 

De belangrijkste boodschap van vandaag is: ga naar de stembus en breng jouw stem uit! Jouw stem is belangrijk en moet gehoord worden. 

Lees ook: 

Must reads 👀