Real life

Girls Issues: Wanneer is het juiste moment voor de eerste zoen?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die na een maand toch wel graag een keer wil zoenen met haar vriendje. Maar wanneer is het juiste moment en hoe moet je eigenlijk zoenen?

Hey Girlscene,

Ik heb al een maand een relatie met een jongen en we willen een keer zoenen. Alleen weet ik niet echt het goede moment uit te kiezen en ik weet al helemaal niet hoe ik moet kussen. Kunnen jullie me een klein beetje helpen?

Groetjes,
E.

Beste E,

Wat leuk dat je al een maand een vriendje hebt! Jullie zijn helemaal verliefd en naast knuffelen en kroelen wil je op een gegeven moment ook wel een keertje zoenen. De eerste keer is en blijft super spannend, de adrenaline giert door je lichaam. Maar wanneer is het juiste moment? Het makkelijkste is natuurlijk om te wachten tot hij de eerst stap zet, maar hij vindt het stiekem erg leuk als jij het initiatief neemt.

Een perfect moment voor de eerste zoen is wanneer je samen met je lover op de bank een filmpje zit te kijken of gewoon lekker dicht tegen elkaar aan zit. Kijk hem een paar seconden in zijn ogen (niet te lang, want dan wordt het ongemakkelijk en dat is het laatste wat je wilt) en breng dan je hoofd langzaam naar het zijne. Geef hem een klein kusje op zijn mond en vanaf hier gaat het allemaal vanzelf.

Voordat je overgaat tot zoenen is het wel fijn om een klein beetje te weten hoe het ‘moet’. Ook al heb je geen ervaring, het gaat best wel vanzelf. Wanneer je hem een klein kusje op zijn mond hebt gegeven raak je met je tong zachtjes zijn lippen aan. Wanneer je merkt dat hij zijn mond open doet kun je met zijn tong gaan spelen. Beweeg je tong met gevoel, draai bijvoorbeeld rustig rondjes om zijn tong en wissel af en toe van richting. Doe dit wel rustig, want hij vindt het niet plezierig wanneer jij als een propellor door zijn mond beweegt.

Hopelijk hebben we je op deze manier een beetje kunnen helpen en verder wensen we jullie nog veel liefde en zoenplezier toe!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: iStock

Must reads 👀