Beauty

Deze make-up merken zijn écht dierproefvrij

8

Bij het woord veganistisch denken we niet langer meer aan hippies met sokken in sandalen. Tegenwoordig zijn we ons meer bewust van dierenleed en het feit dat veel bedrijven dieren slecht behandelen. Toch hebben we het niet vaak over veganistische make-up. Helaas wordt er nog steeds veel make-up getest op dieren. Girlscene zocht uit welke merken wél dierproefvrij zijn.

Helaas testen veel merken nog steeds elke dag hun make-up op dieren. Vaak wordt de make-up getest op ratten. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken wat er gebeurd als je een product voor een langere tijd gebruikt en of er een allergische reactie ontstaat. Kan dit zomaar? Sinds 2013 is er een Europees verbod op dierproeven, maar dit bekent niet automatisch dat alle make-up merken in Europa dierproefvrij zijn. Een merk kan dierproefvrij zijn, maar de ingrediënten die een product bevat kunnen wél op dieren zijn getest. Daarnaast wordt de inkoop dan buiten Europa gedaan.

Onder veganistische cosmetica verstaan we dus:

☺ Producten die geen dierlijke ingrediënten bevatten
☺ Producten die niet getest zijn op dieren
☺ Het niet gebruiken van dieren om het product te vervoeren

Op de website van blogger Sophie staan precies welke merken wel en niet dierproefvrij zijn. Wij zijn er van bewust dat wij als Girlscene ook vaak producten gebruiken en reviewen die getest zijn op dieren. Van een heleboel merken wisten wij niet dat deze op dieren testen.


Toch is er een manier om te zien of een product dierproefvrij is. Het logo ‘Vegan Friendly’ geeft aan dat een product 100% veganistisch is. Het logo van ‘The Leaping Bunny’ geeft aan dat een product niet getest is op dieren. Let op: vaak staat er ‘parfum’ op de ingrediëntenlijst van een product. Ook hierin kunnen dierlijke stoffen zitten. Daarnaast kan het zijn dat er extra vitamines aan een product worden toegevoegd. Deze kunnen ook van dierlijke stoffen komen.

Gelukkig zijn er een heleboel merken wél dierproefvrij. Onze favoriete items kun je hieronder shoppen.

Camomile Sumptuous Cleansing Butter, The Body Shop, €14 
Edit: The Body Shop valt onder L'Oréal

Contour Kit, Anastasia Beverly Hills, €54,95

Hide and Chic Palette, Barry M, €15,49

Light Wonder, Charlotte Tilbury, €42,50

Tea Tree Balsem, De Tuinen €10,39

High Definition Powder Sheer, ELF, €13,19

Precision Gel Liner, Illamasqua, €26,67

I Heart Chocolate Salted Caramel, Makeup Revolution, €15,99

Face Mask, Anatomicals, €2,60

Perlees Lipstick, Lime Crime, €18,67

Soft Matte Lip Cream, NYX Professional Make-Up, €7,33

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

8 reacties

 • 2 jaar geleden dreamer.

  HAHAHA de intro tho! 'Bij veganistisch denken we niet langer aan 'hippies met geitenwollen sokken in sandalen''. Seriously? Deze sokken zijn dus van wol gemaakt --> wol komt van dieren --> veganisten gebruiken / consumeren geen dierlijke producten. Lmao ging echt stuk.

 • 2 jaar geleden Paula

  Heel fijn dit artikel!!

 • 2 jaar geleden bellavdv

  @niobenunoo bedankt voor je steun maar ik wil het eigenlijk op elke blog commenten totdat er iets wordt aangedaan !

 • 2 jaar geleden NiobeNunoo

  @bellavdv, ik vind het echt super goed dat je hier aandacht aan wilt besteden, maar het is een beetje overdreven om dit onder ieder artikel van gs te schrijven

 • 2 jaar geleden VeganGirl:)

  'Bij het woord veganistisch denken we niet langer meer aan hippies met geitenwollen sokken in sandalen.' Ik mag inderdaad hopen dat jullie niet neer denken aan hippies met geitenwollen sokken, want die zijn niet bepaald veganistisch... Verder een goed artikel, fijn dat jullie hier aandacht aan besteden

 • 2 jaar geleden Soundsoldier

  @guusje, ik wou net hetzelfde zeggen: bodyshop is écht geen bedrijf waar ze diervriendelijk bezig zijn.

 • 2 jaar geleden bellavdv

  hallo girlscene

  misschien is deze reactie overbodig maar wat mij opvalt Is dat er meestal nooit beelden worden gebruikt van meisjes (of jongens) met een andere huidskleur(dan blank) .

  zelf vind ik dit jammer want het zou leuk zijn voor de wat jongere meiden als ze ook meiden zien die de zelfde huidskleur hebben als hun. dit is misschien een idee maar bijvoorbeeld een blog over "how to maintain your curls" voor elke haartype of een blog over top 10 make-up tutorial videos voor dark skin Enzovoort .

  verder wil ik nog meededelen dat jullie leuke blogs hebben en ik ben al sinds mijn 9de een fan.dat komt namelijk door mijn zus die deze website al bezoekt sinds haar 15de

  ps het zou fijn zijn als ik een reactie terug zou krijgen of jullie het een goed idee vinden

 • 2 jaar geleden Guusje Hempenius

  Er staat wel body shop maar het hoofd bedrijf van hun is L'Oréal en hun testen nog wel op dieren, dus koop je wat van de bodyshop dan gaat er automatisch geld aan L'Oréal

 1. 1