Dit is de reden waarom je trek hebt in vet eten na het drinken van alcohol

Food door Roos S

Lekker hoor: zo'n drankje. Of een paar drankjes. Maar na een paar glaasjes wordt niet alleen je misselijkheid de volgende dag groter, ook je trek in vettig eten wordt steeds sterker. Maar waarom is dat eigenlijk? Een aantal Britse wetenschappers denken het antwoord gevonden te hebben!

Alcohol heeft op iedereen een ander effect. Elke persoonlijkheid reageert er anders op en iedereen vertoont weer ander gedrag. Maar er zijn wel een aantal basiseffecten die iedereen ervaart: verlaging van angstgevoelens, minder bewust van je eigen onzekerheden, je energielevel verandert en je krijgt eerder trek in vettig eten. Voor dit laatste denken onderzoekers in Londen nu de definitieve oorzaak gevonden te hebben.


De oorzaak heeft alles te maken met het effect dat alcohol op je hersens heeft. Bepaalde stoffen in alcohol geven je brein het idee dat je uitgehongerd bent. Dit is natuurlijk niet zo, maar dat is wel het signaal dat deze stoffen aan je hersens geven. En wat doe je als je uitgehongerd bent en acuut zoveel mogelijk voeding nodig hebt om in leven te blijven? Zo vet mogelijk eten natuurlijk! Alleen wij weten beter: onze magen zijn meestal niet eens leeg. Daarom ervaart iedereen deze honger anders dan wanneer je nuchter bent. Maar trek in vettig eten hebben wanneer je alcohol hebt gedronken ervaart iedereen. 

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock