Lifestyle

7 simpele tips voor een Pinterestwaardige kamer

Altijd als je Pinterest afstruint voor inspiratie of een make-over programma ziet, begint het te kriebelen. Je hebt zin om je hele kamer om te gooien, want je kijkt tenslotte al jaren tegen dezelfde Billy boekenkast aan. Je hele inrichting veranderen laat je budget waarschijnlijk niet toe, maar gelukkig kun je het ook veel kleiner aanpakken – en tóch een groot verschil maken. Girlscene geeft een aantal simpele tips waarmee je een Pinterestwaardige kamer kunt creëren. 

Ga voor groen
Vind je jouw kamer saai? Voeg wat letterlijk wat leven aan de brouwerij toe met plantjes. Geen wonder dat je op Pinterest áltijd interieurfoto’s met planten voorbij ziet komen. Je zal je verbazen wat voor een verschil een plant in jouw kamer maakt. Kies voor de gatenplant, Philodendron of Areca Palm. Heb je een kleine kamer? Er zijn ook planten die je aan het plafond kan hangen, geeft meteen een speels effect. Als je niet goed bent in het verzorgen van planten (lees: altijd vergeet om ze water te geven), kun je ook voor een cactus onder een stolp gaan. 

Voeg wat sfeer toe 
Het is donker als je opstaat en het schemert zodra je thuiskomt. En het is hartstikke koud. Het is de kunst om van jouw kamer een warm en gezellig plekje te maken. De oplossing? Kaarsen! Ga naar Hema of Xenos en schaf een aantal kaarsen aan. Als je het nog grootser aan wil pakken kun je ook een mooi kaarsenplateau kopen. Ben je niet zo van de kaarsen? Je kunt ook kiezen voor gezellige lampjessnoer, bijvoorbeeld deze in de vorm van ijsjes. 

Maak het gezellig
In de winter breng je meer tijd thuis door dan de rest van het jaar. Je Netflix-abonnement wordt eindelijk goed besteed en je ziet je bank of bed meer dan je vrienden ;-). Investeer daarom in een aantal leuke kussens met print voor op de bank of het bed. Zo voeg je op een simpele manier wat meer gezelligheid aan je kamer toe. Kies voor kussens van verschillende kleuren en texturen (bijvoorbeeld katoen, fluweel en nepbont), dat geeft een extra leuk effect. Hoe leuk is dit kussen met bladeren bijvoorbeeld?! 

Geef een persoonlijke touch
Je kamer wordt meteen een stuk leuker als je je omringt met mensen die je liefhebt. Ga daarom aan de slag met foto’s van je familie, lover of vrienden. Laat foto’s van Instagram afdrukken en plaats ze in mooie lijstjes. Heb je een favoriete foto? Hoe leuk is het dan om die foto af te laten drukken als behang! Dat kun je via deze website doen. Je kunt natuurlijk ook voor een sfeerfoto als palmbomen of New York gaan. Vind je behang een beetje te heftig? Dat kun je er ook voor kiezen om (sfeer)foto’s af te drukken op stickers. Kun je ook mee afwisselen én het is een stukje goedkoper. 

Change it up 
Staar je al jaren naar dezelfde Billy boekenkast? It’s time for a change! Een beetje schuiven met meubels kan wonderen doen. Ook al verplaats je maar een meubel in je kamer, het kan een gigantisch verschil zijn. Mocht je écht geen ruimte hebben om je meubels anders neer te zetten, kun je ook een lamp verplaatsen, de spullen op jouw planken veranderen of jouw kleed anders neerleggen. Als het maar een verandering is.

Gooi het in de prullenbak
Heel eerlijk: ben jij iemand die veel prullen in haar kamer heeft staan? Dat kan je een onrustig gevoel geven. Als je op plaatjes van Pinterest kijkt zie je ook nooit rommel of een ruimte met veel prullen. Kijk daarom eens kritisch naar je kamer. Welke spullen gebruik je écht? Berg spullen die je niet nodig hebt op of gooi ze weg. Een opgeruimde kamer brengt je veel meer rust. 

Kijk naar de kleine dingen 
Heb je een kast met knoppen? Vervang de knoppen voor nieuwe exemplaren. Voeg wat kleine accessoires toe in je interieur. Heb je een krukje? Verf alleen de poten in een leuk kleurtje. Je hoeft echt niet een hele room make-over te doen om een frisse kamer te creëren. Het begint bij de kleine dingen!

Lees ook: 

Beeld: iStock

Must reads 👀