11 feiten over de penis waar je mond spontaan van openvalt

Lifestyle door Roos S

Piemels blijven altijd een ongemakkelijk en stiekem heel interessant onderwerp. We hebben er zelf geen, maar willen er wel alles over weten. Maar wat is nu echt waar? En weten we alle details wel? Girlscene heeft voor iedereen die nieuwsgierig is elf nieuwe dingen over de penis uitgezocht. Benieuwd of jij deze weetjes al kent? Lees dan snel verder en kom erachter! 

Je hebt ze in allerlei soorten en maten: de penis. En er wordt van alles over deze leuter beweerd. Maar wat klopt wel en wat niet? Hoe zit het allemaal precies met dit geslachtsdeel? Girlscene heeft elf dingen over de penis uitgezocht dat jij waarschijnlijk nog niet wist en vertelt je er alles over. 

1. Knapper = sterker
Het lijkt oppervlakkig, maar het is toch echt bewezen: jongens die knapper zijn hebben gemiddeld sneller en sterker zaad. 

2. Vrijen zonder condoom maakt minder depressief
Volgens onderzoek zouden vrouwen die meer in contact komen met zaad gemiddeld minder depressief zijn, beter slapen, meer energie hebben en beter kunnen concentreren. Daarbij werkt het ook nog eens pijnverlichtend. 

3. Roken heeft alleen maar nadelen voor de penis
Van roken kan de penis kleiner worden en het vermindert de zin in seks. 

4. Elf keer per dag
Mannen krijgen gemiddeld elf keer een erectie per dag. Maar hiervan zijn er negen 's nachts, tijdens het slapen. 

5. Andere redenen voor een stijve
Niet elke keer dat de penis stijf wordt, is dat om dezelfde reden. Sterker nog, er zijn drie totaal verschillende soorten aanleidingen: door contact, door gedachtes/fantasie en door slaap. Het laatste komt het meeste voor. 

6. De kortste en de langste
De langste penis ooit gemeten was maar liefst 33 centimeter. Maar wat opvallender is, is dat de kortste 1,5 centimeter was.

7. Huidtransplantatie
De voorhuid van een penis wordt vaak gebruikt voor huidtransplantaties door plastische chirurgen. Dit stukje is namelijk extra geschikt voor kweken.


8. Klaarkomen
Mannen komen zo'n 7200 keer klaar in hun leven. Hiervan is maar iets meer dan 25% van de keren doelbewust. 

9. Wie heeft de grootste onder de celebs?
Van alle celebs die hun penis ooit op film of op het podium hebben laten zien schijnen Michael Fassbender, Jon Hamm, Liam Neeson, Lenny Kravitz, Jamie Foxx en Jared Leto het grootst geschapen te zijn. 

10. De ideale penis volgens vrouwen
In Mexico is onderzoek gedaan met een groep vrouwen waarbij ze de ideale penislengte (als het aan vrouwen ligt) gingen onderzoeken. Het bleek 16 centimeter in stijve toestand te zijn.

11. Groter verschil
Hoeveel een penis groter wordt wanneer hij stijf is, kan per man veel verschillen. Het heeft alles te maken met hoe goed zijn bloedsomloop is.

Lees ook:

Bron, bron, bron, bron, bron, bron

Beeld: iStock