5 ideeën voor een gezond ontbijtje als je 's ochtends weinig tijd hebt

Food door Roos S

Slaap jij ook liever tot het allerlaatste moment uit 's ochtends? Dan heb je vast maar weinig tijd om te ontbijten elke dag. Voor alle snelle ontbijters en meiden die weinig tijd hebben 's ochtends heeft Girlscene vijf gezonde ontbijtjes op een rij gezet. Bij elk basisrecept vind je ook een aantal variatiemogelijkheden. Elke dag weer een ander ontbijtje dus!

Altijd haast 's ochtends? Volg deze lekkere en gezonde ontbijttips en je hebt straks zelfs tijd over! Kan je nog langer in je warme bed blijven liggen 's ochtends. 

Gezond ontbijtje? Deze recepten zijn perfect

Gezond ontbijtje 1. Havermoutpap met pitjes en cranberries
Perfect als je geen tijd hebt om te koken, maar wel een warm ontbijtje wil. Het is binnen twee minuten klaar (of zelfs minder) en je hebt het zo op. Daarbij zijn de granen in havermout erg machtig en is je honger dus met een kleine portie al snel gestild. 
Recept: Maak de havermoutpap klaar zoals op het pak staat aangegeven. Schenk de pap in een kom en doe er gedroogde cranberries bij en een pittenmix naar keuze. 

Gezond ontbijtje 2. Yoghurt met fruit en noten
Dit is echt zo'n ontbijtje dat je elke dag kan eten, omdat er zoveel variaties mogelijk zijn. Dus als je dol bent op yoghurt is dit echt iets voor jou. En krijg je het 's ochtends thuis niet op? Dan kan je het restant gewoon mee naar school of werk in ontbijtkom voor onderweg meenemen. 
Fruittips: perzik, banaan, aardbei, mango, kiwi, bessen, mandarijnen, bramen en frambozen. 
Notentips: amandelen, walnoten, pecannoten en hazelnoten.

Gezond ontbijtje 3. Fruit smoothie
Ook dit is een ontbijtje dat je makkelijk mee kan nemen als je het 's ochtends niet op krijgt of simpelweg niet thuis ontbijt. Met een fruit smoothie kan je alle kanten op en als je een goede blender hebt is het ook zo gemaakt. 
Fruit dat perfect is voor smoothies: ananas, appel, kiwi, peer, banaan, bessen, cranberries, kersen, frambozen, sinaasappels, meloen, bramen en perzik. 
Ingrediënten die je extra kan toevoegen: melk, kokosmelk, amandelmelk, kokoswater en sojamelk.

Gezond ontbijtje 4. Rijstwafels met hartig beleg en sla
Ben je niet zo dol op zoet eten in de ochtend? Dan is dit het ontbijtje voor jou! Rijstwafels zelf zijn heel licht maar als je ze rijkelijk belegd heb je er maar een paar nodig om vol te zitten. 
Belegtips voor drie lagen: avocado/tomaat/rucola, hummus/kipfilet/sla, kaas/ham/komkommer.

Gezond ontbijtje 5. Hummusdip
Hummus is natuurlijk heerlijk als beleg voor op je boterham of rijstwafel. Maar je kan hummus ook makkelijk als dip gebruiken. Wortel, komkommer, radijs en selderij zijn allemaal groenten die je makkelijk in hummus kan dippen. 

Lees ook:

Beeld: iStock