Food

In 7 stappen maak jij deze kerst chocolate chip M&M cookies

Op de Girlscene redactie denken wij tijdens het ontbijt al aan de lunch. Hebben we net onze lunch opgegeten? Dan is het alweer tijd om na te denken over het avondeten. Het is wel duidelijk, wij zijn gek op eten en nieuwe recepten proberen en delen de lekkerste, goedkoopste of meest vreemde recepten graag met jullie. Omdat de kerstdagen steeds dichterbij komen en wij houden van kerst, koekjes én M&M's was dit geen moeilijke keuze.

Dit heb je nodig:

♥ (tarwe)bloem
♥ 1 theelepel bakpoeder
♥ 1 theelepel vanillepoeder
♥ 125 gram boter
♥ pure chocolade
♥ witte chocolade
♥ M&M's
♥ 1ei
♥ 90 gram suiker
♥ 90 gram donkere basterdsuiker


Stap 1: Meng de suiker met de boter.


Stap 2: Mix vervolgens het ei door het mengsel heen.


Stap 3: Mix tot slot de bloem door het mengsel. Ziet er nog niet zo lekker uit hè? Wacht maar af!


Stap 4: Snijd ondertussen beide chocoladerepen in kleine stukjes. Snijd van beide repen ongeveer de helft, maar voor de echte chocolade fans onder ons doen we ook niet moeilijk over iets meer chocolade.


Stap 5: Meng de chocoladebrokken door het beslag zodat het beslag klaar is om koekjes van te maken!


Stap 6: Maak met je handen rondjes en sla ze plat. Ze hoeven niet perfect rond te zijn, maar maak ze vooral niet té groot. In de oven worden ze namelijk nog een stuk groter.

Dan nu het leuke werk! Sorteer alle M&M's (jep, dit was even een klus, maar alles voor het beste resultaat) en beleg de koekjes met alleen de groene en rode M&M's voor echt kerstkoekjes. Heb je nog wat chocolade over? Dan mag dat natuurlijk ook op de koekjes. Alvast stiekem snoepen is ook toegestaan.


Stap 7: Dan mogen ze nu eindelijk in de oven! Bak ze af op 190 graden voor ongeveer tien minuten. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot je koekjes zijn, dus check even of ze goed gebakken zijn.


Even laten afkoelen en je Christmas chocolate chip cookies zijn klaar om opgegeten te worden! Yummmmm, bij het zien van deze foto krijgen wij alweer zin in deze heerlijke koekjes.

Lees ook:

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved