Lifestyle

Pas op! Virus verspreidt zich razendsnel via Whatsapp

Als je zou moeten bijhouden hoe vaak je doorklikt via je smartphone, raak je vast de tel kwijt. Er komen zoveel leuke artikelen en hilarische video’s voorbij! Al helemaal als vrienden iets doorsturen. Prima vermaak voor in de trein of tijdens een saaie pauze. Maar helaas verspreiden er steeds meer virussen via smartphones. Op dit moment gaat er een bericht rond via Whatsapp waar je beter niét op kan klikken! Pas op als je het volgende bericht krijgt. 

“Weet jij dat het mogelijk is om je vrienden op Whatsapp te bespioneren?”, is een bericht dat je zomaar zou kunnen krijgen via Whatsapp. Er staat ook een link bij waarmee je jouw vrienden zou kunnen bespioneren. Heel aanlokkelijk, maar klik er vooral niet op. Want zo haal je een gevaarlijk virus binnen op je smartphone! 

Het bericht ciculeert nu nog alleen in het Frans, Spaans en Portugees, maar het bericht verspreidt zich zo razendsnel dat het zomaar kan dat wij hem ook krijgen in het Nederlands. Als je buitenlandse vrienden hebt is het dus ook oppassen geblazen! De geheimzinnige boodschap kan je namelijk flink in de problemen brengen. 

Als je op de link klikt, moet je een programmaatje installeren waarmee je zogenaamd de berichten van je vrienden kan lezen. Niets van waar! Je installeert geen programmaatje, maar een virus. De boodschap wordt vervolgens naar alle mensen in je Whatsapp-lijst gestuurd. Dat is ook de reden waarom het virus zich wereldwijd als een olievlek verspreidt. Al meer dan 100.000 mensen zijn in de hoax getrapt. Wees gewaarschuwd! 

Ons advies: klik niet zomaar overal op. Als je het niet vertrouwt, doe het dan niet of zoek de link op. 

Lees ook: 

Bron

Must reads 👀