Travel

Met deze 15 tips verveel jij je geen moment in de kerstvakantie

De kerstvakantie komt eraan. Twee hele weken lang vrij! Even niet denken aan school, huiswerk en toetsten. Woohoo! Maar wat ga jij doen in die 336 uur vrije tijd? Ben jij bang dat de verveling toe gaat slaan? Don’t worry. Wij hebben heel veel leuke tips voor je bedacht, zodat jij je komende vakantie niet hoeft te vervelen.

1. Maak zelf een gezichtsmasker
En maak er een lekker spa middag van voor jezelf. Lees hier hoe je zelf een gezichtsmasker maakt.

2. Kook een uitgebreid diner
Maak een driegangendiner voor je ouders of verras je vriendje. Hier scoor je definitely punten mee!

3. Bezoek een museum
Een museum is echt niet alleen voor oude mensen of nerdo’s, maar juist super leuk! Denk bijvoorbeeld aan het Tassenmuseum in Amsterdam. Dit is grootste Tassenmuseum ter wereld en hier leer je over mode, kunst en de geschiedenis van de tas. Een echte must voor alle fashionista’s onder ons dus.

4. Bezoek een stad die je nog niet kent
Pak de landkaart van Nederland erbij en prik een stad. Ben jij hier nog nooit geweest? Dat wordt tijd. Ga naar de stad en ontdek de allerleukste hotspots.

5. Bezoek het Amsterdam Light Festival
Breng een bezoekje aan het Amsterdam Light Festival. Dit is een winters festival met kunstwerken van licht in Amsterdam. Vaar met de Blue Boat Company door de grachten om alle kunstwerken van dichtbij te zien en luister naar de gids die je alles vertelt over de kunstwerken. Leuk om een shoptripje in Amsterdam mee af te sluiten. Gezellig met je ouders of méga romantisch met je vriendje. Amsterdam Light Festival is van 1 december 2016 tot en met 22 januari 2017.

6. Stel een kerstplaylist samen
Om alvast even in de kerststemming te komen. Download Spotify en maak een playlist met al jouw guilty pleasure kersthits. Wij draaien sinds begin december al ongegeneerd kerstnummers! Love it.

7. Geef je kamer een make-over
Voorzie je muren van een likje verf of zet je bed eens aan de andere kant van de kamer. Zo lijkt je kamer opeens heel anders! Wil je nieuwe meubels maar heb je weinig geld? Maak dan eens een rondje bij de kringloop. Pimp het meubelstuk met wat verf en het lijkt weer zo goed als nieuw. En niemand heeft eenzelfde exemplaar, dat is toch super cool?

8. Pimp je kleding
Maak van je oude spijkerbroek een stoere short. Leuk te combineren met een panty eronder in de winter en in de zomer kan hij natuurlijk gewoon ook gedragen worden. 

9. Begin een blog (of YouTube-kanaal)
Houd jij van schrijven? Begin dan eens een blog! Gewoon voor de lol. Schrijf over dingen die je meemaakt of leuk vindt en wie weet wordt het wel een groot succes? 

10. Kijk alle films van die ene knappe acteur
Ben jij helemaal verliefd op Orlando Bloom of totally in love met Zac Efron? Kijk eens in welke films deze hotties allemaal hebben gespeeld, want zij hebben ongetwijfeld meer op hun cv staan dan Pirates of the Caribbean en High School Musical.

11. Houd een fotoshoot met vriendinnen
Trek allemaal jullie mooiste outfits aan en kies een toffe plek om foto’s te maken. Kijk of er in de buurt een graffitimuur staat of zit er misschien bij jou om de hoek een knus straatje? Perfecte plek om jullie outfits te shooten. Hebben jullie gelijk allemaal een nieuwe profielfoto voor op Facebook!

12. Doe haar of make-up tutorials na
Begin hier je dag mee, zodat je er de hele dag fabulous bijloopt. Wedden dat je veel complimentjes krijgt? Bonus: als je over twee weken weer naar school moet steel jij absoluut de show.

13. Maak een work out schema
Ga sporten! Maak een schema met de dagen waarop jij wil gaan sporten en wat je wilt bereiken. Jij hoort straks weer iedereen klagen over de kerstkilo’s, maar jij hebt gelukkig nergens last van.

14. Organiseer een meidenavond
Trommel je vriendinnen op voor een échte meidenavond. Sla popcorn, chocolade en snoep in, koop een paar foute romkoms en wat bordspellen en jullie avond is compleet!

15. Bak koekjes
… of natuurlijk kerstkransjes. Yummie. Leuk om straks in de kerstboom te hangen, of gewoon alvast lekker om op te eten. Voorproeven moet natuurlijk ook gebeuren.

Lees ook:

Must reads 👀