Fashion

Zo scoor jij een nieuwe garderobe zonder geld uitgeven

We love to shop! We zijn het liefste elke dag in de stad te vinden op zoek naar de leukste shirtjes, mooiste jeans en de gaafste schoenen. Maar soms heb je écht iets nieuws nodig en dan wil je bankrekening niet echt meewerken, want van een kale kip kan je natuurlijk niet plukken. Herkenbaar? Nou dan hebben we toch goed nieuws: wij hebben een aantal tips die je een nieuwe garderobe geven zónder ook maar iets uit te geven!

Tip 1: Ruim je kledingkast op
Vaak is je kledingkast zo overvol dat je amper weet wat je allemaal hebt. Dit kan zorgen voor ik-weet-niet-wat-ik-aan-moet-stress, terwijl je kast vol hangt met leuke items #herkenbaar. Haal daarom alles (en dan bedoelen we ook echt álles!) uit je kledingkast en ga aan de slag. Sorteer de kledingstukken in verschillende stapels zoals ‘weggooien’, ‘doneren’ en ‘houden’. Je merkt dat je door het opruimen van je kast al direct een heleboel inspiratie krijgt. Bang om dit te vergeten? Maak er dan een foto van zodat je altijd een outfit achter de hand hebt. Berg nu alles weer netjes op en houd het overzichtelijk. 

Tip 2: Verander je kledingkast
Is je kledingkast al netjes en weet je niet wat je aan moet? Richt je kast dan eens anders in! Waarschijnlijk heb jij een vaste plek voor al jouw kledingstukken. Gooi deze eens om en verplaats het een en ander. Je ziet dat shirtjes die je veel draagt boven op de stapel liggen en daarom pak je deze sneller. Het shirtje onder op de stapel wordt bijna niet gedragen. Zonde! Door je kast opnieuw in te richten kom je weer een heleboel ‘nieuwe’ items tegen. Een kledingrek is super handig omdat je hiermee binnen één oogopslag precies kunt zien wat er allemaal hangt. Plus je kleding uitzoeken voelt elke dag een beetje als shoppen. 😉

Tip 3: Probeer nieuwe combinaties
Denk je dat een rok met stippels en een gestreepte blouse niet samen kunnen? Think again! Speel met het combineren van items die je op het eerste gezicht niet direct zou combineren. Op deze manier krijg je verassende combinaties.

Tip 4: Draag je kleding anders
Je kunt juist ook items zoeken die erg op elkaar lijken, bijvoorbeeld een zwart shirt en een zwart rokje. Gebruik deze kledingstukken om een LBD te maken. Zo heb je helemaal niets nieuws nodig! Ook kan je heel makkelijk ‘nieuwe’ kledingstukken maken door laagjes te gebruiken. Dat jurkje wordt een rokje door er een shirt overheen te dragen. En die jumpsuit krijgt een andere look door een trui aan te trekken. Daarnaast kun je spelen met de vorm van je kledingstuk. Draag je blouse eens een keer in je broek, of maak er een knoop in. Een V-hals tover je eenvoudig om in een off-shoulder top door hem een beetje schuin te dragen. Zo heb je uit het niets opeens een nieuw kledingstuk!

Tip 5: Ruilen
Een oude tip (maar nog steeds goud!) is om je kleding te ruilen met vriendinnen. Organiseer een ruil-party en maak er een gezellig avond van. Misschien is je BFF niet meer blij met een rokje, maar ben je op zoek naar precies zo’n rokje (toeval bestaat!). Ook op het Girlscene Forum bieden meiden kleding aan om te ruilen.

Tip 6: Inspiratie
Waarschijnlijk heb je genoeg leuke items in je kast hangen, maar heb je geen idee hoe je het moet combineren. Ga eens op zoek naar inspiratie op bijvoorbeeld Pinterest of het forum. Maak een lijstje met de items die jij het lastigst vindt om te combineren en zoeken maar… Voordat je het weet ben je een aantal boards diep en kijk je naar lieve kattenplaatjes. 😉

Tip 7: Transformeer je kleding
Kleding waar je niet helemaal meer happy mee bent kun je eenvoudig pimpen met een DIY. Zo maak je van een oude blouse heel simpel een nieuw jurkje, of kun je met een sjaal een giletje maken. Op Youtube en Pinterest vind je een heleboel inspiratie. Perfect voor een regenachtige dag.

Tip 8: Gebruik accessoires
Misschien een beetje voor de hand liggend, maar kijk eens bij je accessoires. Een outfit krijgt direct een andere vibe door een grote ketting of een paar oorbellen. Ook een sjaal kan je outfit net een beetje extra geven. Zo kun je je sjaal op honderd verschillende manieren dragen zodat geen een outfit hetzelfde is.

Watch on YouTube

Lees ook:

Bron, bron

Must reads 👀