Beauty

5 fouten die je niet moet maken met droogshampoo

Of droogshampoo nu goed of slecht is laten we even in het midden, want als er één stylingproduct is waar we niet zonder kunnen, dan is het droogshampoo wel! De Girlscene redactie heeft altijd een voorraad in huis, maar niet iedereen begrijpt deze liefde. Werkt droogshampoo bijvoorbeeld niet voor jou? Dan moet je dit artikel zeker even lezen.

Meer volume, talg absorberen en extra textuur… Droogshampoo is in onze ogen da bomb. Mits je het niet té vaak gebruikt, natuurlijk. Een leven zonder droogshampoo kunnen we inmiddels niet meer voorstellen en wat we ook niet helemaal begrijpen is dat sommige mensen beweren dat droogshampoo niet werkt. Misschien is droogshampoo dan niet je ding, of misschien gebruik je het op de verkeerde manier. In dat laatste geval komen de volgende tips goed van pas. Hierbij vijf manieren om droogshampoo te laten werken.

1. Fout: je houdt de spray te dichtbij
Op een bus droogshampoo staat niet voor niets dat je een bepaalde afstand moet houden als je het product gebruikt. Vaak is dat een centimeter of 20, 30. Hoe dichter je de fles bij je hoofd houdt, hoe minder egaal het product zich verdeelt over je haar. Bovendien loop je dan ook nog eens de kans dat je haar nat wordt, wat in dit geval niet echt ideaal is. Door afstand te houden blijft je haar dus droog en is het overall makkelijker aan te brengen.

2. Fout: je gebruikt de verkeerde soort droogshampoo
Waarschijnlijk ken je vooral één type droogshampoo en dat is de bus die hierboven is besproken. Deze droogshampoo is prettig in gebruik, al deelt niet iedereen die mening. Dat komt wellicht ook door het feit dat zo’n bus vooral goed werkt voor meiden met normaal tot fijn haar. Deze droogshampoo absorbeert niet alleen vet, maar laat je haar ook dikker voelen. Iets wat niet ieder meisje met veel (of dik) haar wil. 

Als je juist dik haar hebt is een poeder droogshampoo een betere optie. De formule is geconcentreerder waardoor het vette haarlokken beter absorbeert. In het algemeen werkt het iets beter dan een normale spray. Een poeder is wel droger, dus als je van jezelf een droge hoofdhuid hebt is dit niet aan te raden. Voor vet haar is het daarentegen wel heel fijn.

3. Fout: de spray is verstopt
Ervan uitgaande dat je een spray gebruikt: zorg er altijd voor dat het spuitmondje schoon is. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat een bus droogshampoo verstopt is. 😉 Na gebruik even onder een kraan met stromend heet water houden wil nog weleens helpen om verstopping te voorkomen. 

4. Fout: je gebruikt te veel
Het voordeel van droogshampoo is dat je het royaal kunt gebruiken, maar het is niet de bedoeling om té veel te gebruiken. Anders voelt je haar zo stroef en bereik je juist het tegenovergestelde effect. Als je droogshampoo gebruikt om vet haar minder vet te maken is het belangrijk om enkel de plekken die greasy zijn te sprayen. Op die manier wordt je haar niet onnatuurlijk mat en droog, maar ziet je haar er wel net iets frisser uit.

5. Fout: je geeft droogshampoo geen tijd om in te trekken
Het helpt altijd als je droogshampoo een paar minuten de tijd geeft om in te trekken. Op die manier krijgt droogshampoo de tijd om z’n werk te doen. Daarnaast droogt je haar ook op als je per ongeluk te dicht op de haaraanzet sprayt. Een win-winsituatie dus! Als je het na een minuut of twee door je haar masseert wordt het talg goed geabsorbeerd, krijg je extra volume en voorkom je een witte residu.

Lees ook:

Bron en bron