Beauty

Alles wat je moet weten voor perfecte wenkbrauwen

Waren we een paar jaar geleden nog enthousiast onze wenkbrauwen aan het overplukken (we’ve all been there…), anno 2016 is de volle wenkbrauw trending. Wenkbrauwen waren nog nooit zo’n happening in beautyland. Heel leuk allemaal, maar even terug naar de basis. Welke vorm past nu eigenlijk het beste bij je gezicht? En hoe verzorg je je wenkbrauwen eigenlijk?

Het internet staat vol met tips, tricks en tutorials voor the perfect brow. Er is zoveel te vinden dat het soms allemaal een beetje overweldigend is. Hoe zorg je er nu voor dat je wenkbrauwen on fleek zijn? Girlscene gaat terug naar de basis en legt je uit hoe je je wenkbrauwen verzorgt en welke producten onmisbaar zijn.

Epileren
Niemand is gezegend met perfecte wenkbrauwen. Zelfs Cara Delevingne epileert haar wenkbrauwen ;-). Er zijn verschillende tools waarmee je ongewenste haartjes weghaalt. De bekendste is natuurlijk de pincet. Hiermee verwijder je eenvoudig kleine haartjes. Let er wel op dat je pincet goed scherp is. Daarnaast bestaan er ook speciale schaartjes waarmee je wenkbrauwhaartjes kunt afknippen. Super handig voor meiden die lange haren hebben, ook Girlscene’s Danique is groot fan. Naast het schaartje is er ook een speciaal wenkbrauwmesje te koop die de haartjes boven de wenkbrauwen weghaalt. Ook waxen is ideaal om haartjes te verwijderen. Het doet misschien wat meer pijn, maar de haren blijven wel langer weg.

Gebruik tijdens het epileren niet alleen een vergrootspiegel, maar kijk af en toe eens van een afstand naar jezelf. Op deze manier blijf je de verhoudingen zien en voorkom je dat je te veel weghaalt. Epileer altijd met de haargroei mee. Zo doet het minder pijn en groeien de haren zachter terug. Gebruik je vingers om de huid strak te houden, dit vermindert de pijn. Probeer zo min mogelijk haartjes weg te halen aan de bovenkant van je wenkbrauwen. Tip: epileer je wenkbrauwen in de avond want de huid rondom je wenkbrauwen kan rood worden door het epileren. Epileer je wenkbrauwen dus niet net voordat je op date gaat ;-).

Je hoeft echt niet elke dag te epileren, één keer per week is voldoende. Het duurt namelijk drie weken voordat het haarzakje terug gegroeid is. Het kan zijn dat het haartje afbreekt tijdens het epileren, don’t worry. Blijf ervan af en trek hem eruit wanneer deze lang genoeg is. Door je wenkbrauwen nat te maken met een beetje warm water en een washandje worden de haartjes zachter waardoor ze minder snel afbreken.

Begin je net met het epileren van je wenkbrauwen, let er dan op dat je telkens een beetje weghaalt. Voordat je het weet blijven er twee dunnen streepjes over…

Vorm
Dikke wenkbrauwen zijn nu helemaal hot, maar passen niet bij iedereen. Begin je net met make-up en draag je enkel wat mascara? Dan is het helemaal niet nodig om dikke wenkbrauwen bij te tekenen. De vorm van je wenkbrauw heeft ook invloed op de vorm van je gezicht. Een ronde wenkbrauw geeft het gezicht een zachtere blik. Een hoekige wenkbrauw geeft een liftend effect en een rechte wenkbrauw geeft een lang en smal gezicht volume.

De juiste vorm van je wenkbrauw vind je met een potlood. Houd het potlood langs je neus in een rechte lijn omhoog. Dit is de mooiste plek om je wenkbrauwen te laten beginnen. Zet het potlood vervolgens schuin tegen je neus aan. Dit is waar het einde van je wenkbrauw ongeveer moet zijn. Het is ook handig om te weten waar het midden van je wenkbrauw is, deze plek is namelijk wat hoger. Het midden is ongeveer gelijk aan je pupil (als je vooruit kijkt). Vind je het lastig een vorm te kiezen die bij jou past? Vraag dan een schoonheidsspecialiste om hulp. Vaak is je natuurlijke vorm het mooiste.

Bijtekenen
Ben je niet helemaal tevreden over je natuurlijke vorm? Dan kun je ervoor kiezen om het bij te tekenen. Niet alleen de vorm, ook de dikte kun je veranderen. Er zijn een heleboel producten te vinden en de bekendste zijn: het wenkbrauwpotlood, wenkbrauwgel en wenkbrauwpoeder. Een poeder geeft een heel natuurlijk effect, maar kost ook wat meer werk en precisie. Tip: kies voor een natuurlijke look een kleur die net iets lichter is dan je eigen kleur. Gebruik ook altijd wat minder poeder aan de binnenkant van je wenkbrauw, dit oogt natuurlijker. Wil je je wenkbrauwen wat sterker aanzetten met poeder, maak dan je kwast even nat.

Met een potloodje werk je ook heel precies. Let erop dat het goed geslepen is, maar niet té scherp. Met een scherp potlood wordt het al snel hard. Voor een snelle, makkelijke look kies je voor een gel. Deze heb je met en zonder kleur. Met een gel kun je de haartjes eenvoudig in model brengen. Tip: werk altijd van binnen naar buiten. Wil je echt een statement maken van jouw wenkies? Gebruik dan als finishing touch wat concealer om de wenkbrauwen om de perfecte vorm te creëren.

Lees ook:

Bron, bron

Must reads 👀