Lifestyle

Dit zijn de allerleukste hits van augustus 2016

Na zelf weer een maand terug te zijn van vakantie is het eindelijk zomer in Nederland. Dat betekent genieten in de tuin, bij het zwembad of onderweg naar leuk festival met leuke muziek dus. Er zijn weer heel veel nieuwe zomerhits uitgebracht en dit zijn de leukste nummers die de afgelopen maand veel gedraaid werden op Qmusic!

Gavin James – Nervous (The Ooh Song) [Mark McCabe Remix]

Watch on YouTube

Gavin James ken je van The “Book Of Love”. Hij gaat weer flink omhoog met zijn stem in de opvolgende single “Nervous”. Hij was vorige week nog te gast in het Mattie & Wietze restaurant om dit live te laten horen, maar mocht je dat gemist hebben. Je kunt hem ook bewonderen in Paradiso op 10 november.

The Chainsmokers – Closer​

Watch on YouTube

De teller bij YouTube staat op meer dan 90 miljoen views! Voor hun nieuwe single “Closer” hebben The Chainsmokers samengewerkt met de 21-jarige zangeres Halsey. Op dit moment toeren The Chainsmokers door Noord-Amerika, maar tijdens ADE treden ze op in de Tolhuistuin, Amsterdam-Noord.

Mike Perry – The Ocean

Watch on YouTube

Mikael Persson alias Mike Perry is een Zweedse DJ en producer. Momenteel maakt hij nog muziek naast zijn gewone werk namelijk het onderhouden en repareren van Volvo auto’s en motoren. Wie weet wat de toekomst gaat brengen nu zijn single The Ocean een hit in wording is. Zeker als de zon schijnt klinkt deze zomerse track het lekkerst!

Calum Scott – Dancing on my own​

Watch on YouTube

Deze 27-jarige singer-songwriter uit het kleine plaatsje Hull in Engeland was ooit alleen populair in zijn dorp, maar dat veranderde al snel na zijn optreden bij Britain’s Got Talent in 2015. Het nummer waar hij auditie mee deed; Dancing On My Own is een langzamere versie van het orgineel van Robyn, waardoor hij er bijna een heel nieuw nummer van maakt. Super mooi gezongen!

Ali B feat. Brace & Kenny B – Let’s go

Watch on YouTube

Tijdens een schrijverskamp op Ameland vloog Ali B per helikopter Kenny B en producer Spanker in. Goede vriend Brace sloot zich ook aan en zo ontstond op dit fijne eiland de basis voor de zomerse track Let’s Go. Het nummer was vier dagen te horen in Repeat óf Niet en kwam daarna al snel de iTunes Top 30 binnen. De Q-luisteraars zijn dus al fan, nu de rest van Nederland nog.

Martin Garrix feat. Bebe Rexha – In the name of love​

Watch on YouTube

Voor zijn nieuwe single werkte Martin Garrix samen met de zangeres Bebe Rexha. Zij schreef onder andere mee aan The Monster van Rihanna en Eminem. Maar dat is niet alles, ze zong ook mee op Hey Mama van David Guetta en had het afgelopen jaar succes met haar track Me, Myself & I (een duet met G-Eazy). En Martin Garrix maakte deze week zijn Amerikaanse tv-debuut bij Jimmy Fallon en deed dit nummer daar live. In plaats van achter de dj-set stond ie een keer op het podium met een elektrische gitaar. Heel vet! En deze week kwam ook nog eens de videoclip uit van “In the name of love”.

Ellie Goulding – Still falling for you

Watch on YouTube

Ellie Goulding maakt weer een soundtrack voor een grote film. Vorig jaar maaktes ze het nummer Love Me Like You Do voor de film Fifty Shades of Grey. En binnenkort komt de nieuwe Bridget Jones film uit, Bridget Jones’ Baby! In de videoclip krijg je alvast een voorproefje van de film.

DJ Snake – Let me love you

Watch on YouTube

Justin Bieber doet op dit moment goede zaken in de iTunes top 30. Hij had al succes met Major Lazer en Coldwater. En begin deze maand heeft de Franse producer DJ Snake zijn nieuwe debuut album Encore uitgebracht en er is één nummer dat alle aandacht trekt. Namelijk Let Me Love You dat is opgenomen samen met Justin Bieber. Waardoor hij nu dus alweer twee hits tegelijkertijd heeft. Ik vind deze het leukst!

Clean Bandit – Tears

Watch on YouTube

Ergens dit jaar nog verschijnt het nieuwe album van Clean Bandit. En als voorloper van dat album is er sinds kort het nummer Tears. Een samenwerking met Louisa Johnson, de zangeres die in 2015 de Britse X-Factor won. Het belooft veel goeds voor het nieuwe album!

Lil Kleine – Vakantie

Watch on YouTube

Foute videoclip, foute tekst, maar nu even eerlijk: hoe aanstekelijk is dat refrein? Ik hou ervan…

Mis je nog een liedje? Grote kans dat ‘ie in één van mijn eerdere artikelen is besproken. Maar je mag me ook altijd mailen met tips: lieke.veld@q-music.nl.

Qmusic radio-dj Lieke is maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 14.00 uur te horen op Qmusic.

Lees ook:

Must reads 👀