Beauty

Dit is dé dupe van de Beautyblender

Sinds oktober ben ik – Girlscene’s Renée – hooked aan de Beautyblender. Deze roze make-up spons heeft de weg in m’n beautystash gevonden en is zo’n klassieker die moet blijven. Maar sinds ik de spons dus in mijn bezit heb vraag ik me af of er goede dupes zijn. €20 voor een roze ei vind ik best veel! Ik denk dat ik de dupe misschien wel gevonden heb…

Persoonlijk hield ik nooit echt van make-up sponsjes. Ik had nooit een spons die mijn producten echt mooi kon aanbrengen. Vaak was het resultaat lelijk en zoog de spons de helft van vloeibare make-up op. Totdat ik ein-de-lijk de Beautyblender in m’n bezit kreeg. Beautyliefhebbers weten dat dit een cultproduct is waar veel mensen over raven. Ik hoef maar een tutorial op YouTube aan te klikken of ik zie de Beautyblender weer de revu passeren. Inmiddels kan ik niet meer zonder, maar iedere zoveel maanden €19,95 neerleggen voor een spons lijkt mij toch wat veel. Ik heb het ervoor over, maar is er geen goedkopere variant verkrijgbaar?

Als ik beautyblogger Vera mag geloven is de spons van Real Techniques erg fijn en ook andere YouTubers hoor ik over deze spons praten. In de categorie betaalbaar is de Miracle Complexion sponge (€5,99) schijnbaar dé dupe voor de Beautyblender. Tijd om het te proberen, dus laten we het testen.


Links zie je de Real Techniques Miracle Complexion sponge en rechts zie je de Beautyblender. Zoals je ziet is de Real Techniques spons groter dan de Beautyblender en anders qua vorm. Interessant, want ik ben alleen de vorm van de roze spons gewend.


Zowel de Real Techniques spons als de Beautyblender hoor je nat te gebruiken. Het duurt niet lang voordat beide sponzen groter worden als je het onder de kraan houdt. Je merkt wel gelijk dat de oranje spons anders aanvoelt. Zo lijkt de spons iets stugger te zijn en niet zo bouncy als de Beautyblender, maar wat zijn de voor- en nadelen en hoe zijn de sponzen in gebruik?
♥ Het resultaat van de make-up ziet er hetzelfde uit
♥ Opvallend: de Real Techniques spons moet je goed uitknijpen voor gebruik, terwijl de Beautyblender sneller te droog is
♥ De Beautyblender kun je rondom gebruiken, bij de Real Techniques spons is alleen de platte kant of de punt fijn voor make-up
♥ De Real Techniques spons lijkt iets meer make-up op te zuigen
♥ Qua schoonmaken van de spons lijkt er niet veel verschil te zijn tussen de twee
♥ Wil je snel je make-up aanbrengen? Dan heb je meer aan een grote  spons als die van Real Techniques

Tot zover mijn bevindingen! Ik blijf trouw bij mijn Beautyblender en ik raad de Beautyblender ook zeker aan als je veel waarde hecht aan beauty en hoe je make-up eruitziet. En als je het budget ervoor hebt natuurlijk. Werk je niet professioneel met make-up en/of wil je gewoon dat je make-up er zo snel (en goedkoop) mogelijk op zit? Dan is de Real Techniques spons echt meer dan genoeg. Het scheelt enorm veel geld – €5,99 versus €19,95 – en de spons is misschien niet helemaal à la de Beautyblender, maar het is wél een goede spons. In mijn ogen is het een prima spons voor dagelijks (recreatief) gebruik!

De Real Techniques Miracle Complexion sponge is te koop bij The Make Up Spot en de Beautyblender bij Douglas.

Welke spons wil jij proberen?

Must reads 👀