Beauty

8x foods die zorgen voor een mooie huid in de zomer

In de zomer werkt je deodorant vaak al niet meer naar behoren, maar dit geldt ook voor je make-up. Je krijgt overal ontstekingen op je gezicht en uitslag van de warmte. Je make-up is vaak niet bestand tegen dit soort temperaturen en het kan de plekjes ook niet echt verbergen. Door het eten van déze producten kun je deze vervelende kwaaltjes verminderen.

Het is bekend dat voeding vaak kan bijdragen aan de kwaliteit van je huid, maar zomers is dit nog belangrijker. Bij sommige meiden verdwijnen hun huidproblemen in de zomer, maar bij veel meiden onstaat het juist in deze maanden. Hieronder lees je een aantal producten die je het beste kunt eten tegen deze problemen. De kans is groot dat je deze dingen zelfs al thuis hebt!

# Pepermunt
Pepermunt heeft een ontspannende werking op het lichaam en de huid. Als je ontspannen bent, ben je ook minder gestrest. Stress heeft vaak (negatieve) invloed op de huid en kan acne en andere problemen veroorzaken. Kortom, haal de pepermuntjes maar tevoorschijn!

# Komkommer
Dat komkommer een verkoelende werking heeft weten we allemaal, toch? Als je huid verbrand is bijvoorbeeld, dan is het heerlijk om er zachtjes overheen te wrijven met een plakje komkommer. Komkommer hydrateert en werkt ook nog eens tegen de veroudering van je huid.

# Watermeloen
Watermeloen heeft een beetje dezelfde werking als komkommer. Het hydrateert en kalmeert de huid. Eet watermeloen bijvoorbeeld een uur na je avondeten als snack. Watermeloen is het lekkerst om koud te eten en zo heb je er ook het meeste profijt van. Sowieso dat jij helemaal cool wordt.​

# Koriander
Korianderyou either love it or hate it. Of je het nu lekker vindt of niet, het heeft veel voordelen. Het heeft een ontgiftende werking en het werkt ook verkoelend. Probeer deze specerij dus eens te verwerken in een zomerse salade. 

# Rode druiven
Druiven zijn ten eerste al super lekker, dus het is echt geen ramp om deze te eten. Rode druiven zijn vaak wat zoeter en zoeter zorgt weer voor een koelende werking. Je moet geen producten eten die zuur zijn. Dit werkt namelijk niet verkoelend, maar eerder andersom. Groene druiven zijn vaak zuurder en die werken dus averechts.

# Kurkuma
Kurkuma kun je tegenwoordig bijna overal vinden. Je kunt kurkuma op heel veel manieren binnenkrijgen. Doe het bijvoorbeeld door een smoothie heen.

# Kokosnootwater
We noemen het ook wel kokoswater. Het werkt verkoelend en er zitten veel elektrolyten in. Elektrolyten verlies je tijdens het zweten, maar het is wel belangrijk dat je deze weer aanvult. Een tekort aan elektrolyten kan leiden tot spierkramp. Kokoswater is een echt zomerdrankje die je zeker moet drinken.

# Venkel
Venkel is een beetje hetzelfde als de koriander. Veel meiden vinden dit echt niet lekker, maar je zou het toch  eens moeten proberen als je zomers last hebt van huidproblemen. Veel kruiden geven ‘warmte’ aan je lichaam, maar venkel geeft juist ‘koelte’. Verwerk dus wat venkel door je eten heen en de kans is groot dat je huid je dankbaar gaat zijn.

Wat eet jij voornamelijk in de zomer?

Bron, bron

Must reads 👀