Lifestyle

Deze thee kun je het beste in de avond drinken

Echte theeleuten grijpen vaak de hele dag naar verschillende thee, maar zijn soms misschien niet zo experimenteel. Mocht je als theeleuter toch uit je ‘comfort zone’ willen stappen, dan kan het de moeite waard zijn om je theekeuze af te stemmen op het moment van de dag. Lees snel verder als je benieuwd bent naar hoe je dit kunt doen en voor een paar theefeitjes!

Thee is behalve een hartstikke lekker, ook een heel gezond drankje – het zit bomvol antioxidanten! Niks mis mee dus, als je hier meerdere koppen van op een dag drinkt.

 

 

Ochtend thee
Je bent net opgestaan en hebt wel behoefte aan een opkikker. Aangezien koffie soms te sterk kan zijn, is zwarte thee een goede optie. Deze thee bevat meer cafeïne dan groene thee en geeft je dus een grotere kick, maar heeft nog wel het rustgevende van thee. Denk hierbij aan theesoorten die vooral geliefd zijn bij Britten, zoals English Breakfast, Ceylon thee en zelfs een sterke kruidige Chai. Vaak is het lekker om hier een klein scheutje melk bij te doen om het sterke karakter van deze theeën iets te breken. Ook een aanrader voor in de ochtend: rode thee, ook wel Pu-erh genoemd. Deze thee helpt je bloedsomloop op gang te brengen na een nacht slapen.

Ochtendpauze thee
Het is 10:30 en je hebt misschien een klein inkakmomentje – vaak is het een goed idee om dit even aan te vullen met thee, het liefste een waar je niet te  hyperactief van wordt, maar waar je ook weer niet helemaal sloom van wordt. Thee tip voor dit soort momenten: Earl Grey. Het is bewezen dat deze thee stress, angstige gevoelens en depressiviteit vermindert, terwijl het je nog steeds een lichte energie boost geeft en ook kan helpen met afvallen als je hiernaar streeft. 

Middag thee
Tegen de tijd dat het middag is, wil je een thee waar net iets minder theïne in zit, maar nog wel ontspannend is. Groene thee is een goed idee! Rond 3 uur in de middag komt het lichaam na een piek rond het middaguur tot rust. Een kop thee drinken helpt je om deze rust vast te houden, waardoor er meer energie over is om ziektes te bestrijden. Ook helpt het bij de ontgiften van de lever. Wat ook lekker is in de middag: muntthee met honing.

 

 

Avond thee
Heb je wel eens dat je in de avond na het eten opeens zin krijgt in thee? Vaak is dit niet eens zo’n slecht idee. Het drinken van zwarte thee in de avond kan helpen bij het regenereren van je cellen nadat je een dag actief bezig bent geweest. Als je zwarte of oolong thee drinkt, kan dit ook helpen bij het afbreken van vetten die zich ophopen in het spijsverteringskanaal. Een theesoort als Pu-erh (ook in losse vorm verkrijgbaar) is mild genoeg om de kwaliteit van je slaap niet te verstoren. Groene thee in de avond houd je misschien net iets te wakker. Ook goed voor in de avond: kruidentheetjes als kamille-, munt-, gember- en kruidenthee.

Thee voor middernacht
Je hebt besloten om een nachtje door te halen, te gaan feesten of nog even keihard aan het werk te gaan om die ene opdracht te maken. Thee is misschien niet het meest toepasselijke drankje voor deze gelegenheid, maar waarom eigenlijk niet? Tips voor middernacht thee: cacao thee, kaneel thee en vruchten thee.

Hopelijk heb je nu inzicht gekregen in welke theesoorten bij welk moment van de dag passen.

 

 

Welke theesoorten drink jij op een dag?

Must reads 👀