Lifestyle

7 redenen waarom glimlachen goed voor je is

Heb jij van jezelf een resting bitch face? Dan wordt het misschien tijd om hier iets aan te doen, aangezien lachen een heleboel voordelen heeft voor jou en je omgeving, van minder stress tot er aantrekkelijker uit te zien. Ga eens bij jezelf na: wanneer was de laatste keer dat je oprecht naar iemand glimlachte en hoe voelde dat? Lees snel verder voor wat lachfeitjes.

 

Mooier
Glimlachen werkt soms beter dan welke make-up dan ook, omdat je er opeens een stuk aantrekkelijker uitziet. Oké, er zijn meiden die nog redelijk goed weg kunnen komen met zo’n chagrijnige pout, maar meestal wordt de lachende versie van iemand leuker gevonden dan de chagrijnige.

Gezonder
Lachen heeft een therapeutische werking – raar maar waar. Glimlachen wordt geassocieerd met minder hoge niveaus van het stresshormoon (cortisol en adrenaline) en meer endorphine, die je een gelukkig gevoel bezorgen.

Aanstekelijk
Lachen is aanstekelijk; als je naar iemand glimlacht is het voor diegene bijna onmogelijk om niet terug te lachen. Het is net zoiets als gapen: zodra de één gaapt, gaapt de ander. Je maakt hierdoor veel meer positieve connecties met mensen en zorgt voor een soort positieve aura om je heen waar jij en andere mensen alleen maar blijer van worden. Hoe meer positiviteit hoe beter!

Goed gevoel
Als je zonder een beroep te hoeven doen op iets calorierijks of iets anders waar je lichaam misschien niet zo blij van wordt, een gelukkig gevoel wilt regelen, hoef je eigenlijk alleen maar te glimlachen. Onderzoek heeft uitgewezen dat je door te glimlachen serotonine aanmaakt, een stofje dat voor een gevoel van welzijn en tevredenheid zorgt. Chocolovers opgelet: een Britse studie heeft uitgewezen dat een glimlach je hetzelfde niveau van stimulering kan geven als 2000 (!) chocoladerepen. Niet slecht! Probeer ook als je je niet zo goed voelt even te glimlachen en kijk zelf maar wat de effecten zijn.

Betere relaties
Door naar mensen te glimlachen, wordt het makkelijker om goede relaties te kweken. Meestal vinden we de mensen aardig die ons aardig vinden, dus naar iemand glimlachen is een prima manier om die boodschap over te brengen.

Makkelijker werken
Door te glimachen kan je een vervelende werklast minder zwaar maken. Een glimlach geven of ontvangen heeft een opkrikkend effect, die je de nodige energie en ondersteuning kan geven om er goed tegenaan te blijven gaan met een optimistisch gevoel.

Positieve reserves
Door te glimlachen en open te staan voor glimlachen van andere mensen vul je als het ware je reserve aan van positieve gevoelens, zodat je die tijdens de dag met je mee kunt dragen en aan kunt voelen met positieve gevoelens die je ontvangt van anderen. Hoe groter je reserve, hoe meer je te bieden hebt en hoe beter je je voelt over jezelf en het leven.

Eigenlijk is het dus zonde om niet meer te glimlachen; naar anderen en naar jezelf. Met zoveel voordelen kan lachen het verschil maken tussen een minder goeie en een leuke dag of iemand die je maar een beetje kent en een vriendschap.

Bron, Bron

Must reads 👀