Beauty

Wat vind jij van je opmaken in het openbaar?

Het is iets wat de eeuwige laatkomers onder ons vast wel eens meemaken Je bent je huis uit geraced, de bus of trein in gesprongen en besluit om hier je make-up op te doen. Misschien kijkt er iemand vanuit zijn ooghoek een beetje raar naar je, maar dit kan je niks schelen. Jouw. Make-up. Zal. Goedzitten. Lees snel verder voor info over wat er allemaal bij het make-up-in-het-openbaar ritueel komt kijken!

Bij het opmaken in het openbaar komt veel kijken. Een redelijke tot zeer goede beheersing van make-up applicatie is een vereiste, wil je het met alle hobbeltjes, bochten en afleiding van buitenaf nog een goede eyelinerstreep kunnen trekken. Daarom kun je openbare opmaaksters opdelen in twee soorten: de pro’s die sterren zijn in het geven van make-overs en de speedy girls die geen andere optie hebben. Welke jij ook bent, hieronder een kort ABCtje van de openbare opmaakster:

Setje
Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is het belangrijk om van tevoren te hebben nagedacht over je make-up tasje waar precies genoeg in past om jezelf minstens twee looks te geven. Uitgaansmake-up kun je thuis bewaren, dat bespaart weer gewicht. Als je echt van organisatie houdt, kan je natuurlijk ook meerdere tasjes hebben die je per product sorteert, maar hoe meer je dit inperkt, hoe beter. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je met een soort portable make-up winkel op stap gaat ;-).

Zitplek
Kies een strategische zitplaats, waarvan je aanvoelt dat je niet extreem aangekeken zult worden als je hier met je make-up in de weer bent. Ook belangrijk: voldoende zonlicht. Een niet al te drukke plek bij het raam is dus ideaal.

Mede make-uppers
Hoe meer zielen, hoe meer vreugde! Als je dus een mede make-upper hebt gespot, kan je door jullie onuitgesproken make-up moment-code hier gebruik van maken, door naast degene te gaan zitten. Als iemand zich niet aan je gedrag zal storen, is het wel iemand die met hetzelfde bezig is!

Strategisch
Wees strategisch en kies voor producten die zonder al te veel moeite, voor een groot effect zorgen. Voorbeelden: rode lippenstift of lipproducten in kleuren die jou perfect staan en gelijk een stralende, frisse look geven, je allerbeste mascara en een oogschaduw waar je een wakkere blik van krijgt. Hier kan je natuurlijk nog van alles aan toevoegen, zoals een verleidelijke of naturel blusher en misschien ben je wel een contour koningin of kan je niet zonder nagellak reizen. Als jij maar er maar zeker van bent dat het om absolute topproducten gaat.

Tijd
Belangrijk is om de tijd enigszins in de gaten te houden en dus een goed moment te kiezen om je make-up aan te brengen.

Wat vind jij van je opmaken in het openbaar? Doe je dat weleens of vind je het een no-go?

Must reads 👀