Lifestyle

Wat je je vagina nooit moet aandoen

Laten we niet moeilijk doen: ieder meisje op Girlscene heeft een vagina en dit onderwerp mag best bespreekbaar worden. Zo is het belangrijk om te weten hoe je eigenlijk het beste voor je vagina kunt zorgen. Omdat niet ieder meisje dit met haar moeder of vriendinnen durft te bespreken zet Girlscene in dit artikel onder elkaar wat je in ieder geval NIET moet doen.

Een gezonde vagina is belangrijk en niet per se vanzelfsprekend. Je moet namelijk wel het één en ander doen om je vagina in goede conditie te houden. Zo zijn er bepaalde dingen die je beter niet kunt doen en andere dingen die wél aan te raden zijn. Lees en leer...

1. Je vagina wassen met zeep
Op nummer 1 van dingen die je je vagina niet aan moet doen staat je vagina wassen met zeep. Laten we niet een biologieles geven, maar het heeft allemaal te maken met de pH-waarde down under. Door een douchegel te gebruiken voor je vagina raakt de pH-waarde uit balans. Wist je dat water genoeg is om het allemaal schoon te houden? Dat komt omdat de vagina zelfreinigend is. Water en eventueel een washandje is dus genoeg om alles fris te houden.

Ruikt je vagina vreemd? Dan kunnen deze dingen de oorzaak zijn.

2. Random objecten in je vagina stoppen
We draaien er niet omheen: veel meiden hebben zo hun behoeftes als het om seks gaat, maar dat betekent niet dat het verstandig is om in een opwelling random objecten te gebruiken om jezelf te bevredigen. Er zijn niet voor niets seksspeeltjes op de markt. Bovendien kun je die makkelijk online bestellen en kun je aan de verpakking niet zien waar het pakketje vandaan komt. Veel veiliger dan te werk gaan met een komkommer dus!


3. Tampons niet op tijd vervangen

Ieder meisje is ongesteld, maar niet ieder meisje weet dat het belangrijk is om je tampons op tijd te vervangen. Er bestaat namelijk zoiets als het toxischeschoksyndroom dat je kunt krijgen als tampons te lang in je vagina zitten. Een model verloor daardoor haar been... Je krijgt natuurlijk niet meteen last van de tamponziekte als je tampon een uurtje langer zit, maar wel als je 'm vergeet. Vervang tampons daardoor minstens iedere vier uur!

4. Synthetisch ondergoed dragen is geen goed idee
Om je vagina in gezonde staat te houden is het aan te raden om (overdag) geen synthetisch ondergoed te dragen, maar om juist katoen ondergoed uit de la te halen. Katoen is namelijk een natuurlijke stof en dat betekent dat het allemaal beter kan ademen daar beneden. Bij synthetische stoffen is het kans op 'broeien' groter, waardoor je sneller last kunt krijgen van schimmelinfecties. Katoen gaat dat juist tegen.

5. Niet goed afvegen na het plassen
Wat belangrijk is voor je vagina én je baarmoeder is om op de juiste manier af te vegen na het plassen. Misschien heb je weleens van je moeder gehoord dat je van voren naar achteren moet afvegen en dat heeft een reden. Het is namelijk niet zo fijn om bacteriën in de richting van je plasbuis te vegen. Waarom? Omdat de kans op een blaasontsteking dan een stuk groter is. 

Welke tips vind jij belangrijk?

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved