Lifestyle

7 seksfabels die we allemaal geloven

Als het om seks gaat, gaan er heel veel geruchten rond die totaal niet kloppen. Denk aan dingen als wat je van zijn schoenmaat kunt afleiden en het zogenaamde scheuren van je maagdenvlies. Lees snel verder als je benieuwd bent naar welke ‘weetjes’ absoluut niet waar zijn.

1. Mannen denken om de 7 seconden aan seks
Als we dit zouden geloven, zou het betekenen dat mannen per uur dus 514 keer aan seks zouden denken. Hebben ze echt niks beter te doen? Ja, dat hebben ze. Er zijn helemaal geen onderzoeken die dit bewezen hebben. Een onderzoek wees uit dat ze slechts 19 keer per dag aan dit onderwerp denken. Weer andere onderzoeken wijzen uit dat mensen gemiddeld meer aan vrije tijd, eten en bijvoorbeeld koffie denken dan aan seks. 

2. Je maagdenvlies ‘breekt’ of ‘scheurt’ altijd als je ontmaagd wordt
Geen wonder dat veel meiden vaak angstig zijn voor hun eerste keer. Het wordt ons niet makkelijker gemaakt met alle heftige woorden die erbij horen en een soort doemscenario schetsen. Maar het zijn meer mythes dan de werkelijkheid. Van je maagdenvlies is vaak na je puberteit niet veel meer over door sport, tampongebruik, zelfbevrediging en soms zelfs lopen. Wat vaak de meeste problemen veroorzaakt zijn de zenuwen rondom die eerste keer, waardoor je moeilijker ontspant en je spieren verkrampen. 

3. Je clitoris is piepklein
Van buiten zie je maar een klein deel van de clitoris, maar wat binnen zit is een heel ander verhaal. Het grootste deel van je clitoris zit in je lichaam en is ongeveer even groot als een middelgrote courgette. Ja. Een courgette. Voortaan zal je daar dus waarschijnlijk ook nooit meer op dezelfde manier naar kijken…

4. Alle vrouwen kunnen klaarkomen door penetratie
Helaas geldt dit niet voor alle vrouwen, want slechts 20% schijnt dit zonder moeite te kunnen. Het is overigens helemaal geen probleem als dit je niet lukt want er zijn meer dan genoeg manieren om net zo tevreden te eindigen.

5. Grote schoenen betekenen een grote…
Een onderzoek uit 2002 vond geen verband tussen de schoenmaat van mannen en hoe groot hun penis is. Misschien is dit wel beter: zo blijft het tot het eind een mysterie!

6. Slechte seks betekent een slechte relatie
Deze twee dingen hoeven echt niet met elkaar samen te hangen of te betekenen dat jullie geen chemie hebben. Goede seks gaat om het verkennen van elkaars lichaam en te ontdekken wat voor jullie werkt. Als het opeens zonder verdere andere reden opeens bergafwaarts lijkt te gaan, zou je je kunnen afvragen of er niet meer aan de hand is.

7. Je bent een maagd als je het nog niet hebt gedaan
Eigenlijk is er niet echt een exacte definitie van wat ‘seks’ is, dus is het ook moeilijker om vast te stellen wanneer je nog maagd bent. Als jij vindt dat wat je tot nu toe hebt gedaan telt als je maagdelijkheid verliezen, is dat dus grappig genoeg iets wat je helemaal zelf kunt bepalen.

Geloofde jij tot nu toe wel in deze mythes?

Bron, bron

Must reads 👀