Travel

De beste en mooiste roadtrips van Amerika

Een echte roadtrip over de snelwegen van Amerika. Misschien niet voor iedereen even toegankelijk, maar een meisje mag toch dromen? Amerika staat bekend als het land waar eigenlijk alles kan. Het land met de prachtige en grote steden zoals New York en Los Angeles, maar ook het land met een prachtige natuur en veel mooie trekpleisters. Het is tijd om even weg te dromen bij de beste en mooiste roadtrips van de USA.

Met de auto, motor of misschien zelfs wel camper door Amerika reizen is een droom van veel meiden. Je voelt je helemaal thuis en je komt de meest prachtige plekken tegen. Overdag lekker rond cruisen en ‘s avonds slapen in een motel langs de weg. Eten doe je in een lokaal restaurantje waar je heerlijk Amerikaans kunt eten en als het een beetje mee zit is het weer ook nog eens goed. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken of wil je gewoon even heerlijk wegdromen bij deze roadtrips? Kijk dan snel verder.

Route 66 | Chicago – Santa Monica
Deze weg is maar liefst 3900 kilometer lang! Het is bijna onmogelijk om je voor te stellen dat je één lange weg hebt die dwars door een aantal staten heen loopt. De kans is dan ook groot dat je minstens twee weken onderweg bent wanneer je kiest voor deze route. In het Wigwam Village Motel in Holbrook, Arizona ga jij dé perfecte overnachting hebben. Je kunt hier namelijk overnachten in een echte tipi. We like! 

 

 

Big Sky Country | Montana en Wyoming
In ongeveer 10 dagen kun je genieten van de staten Montana en Wyoming. Deze roadtrip is perfect voor iedereen die graag nationale parken wilt bezoeken. Je komt namelijk parken als Yellowstone en Grand Tation tegen. De Going-to-the-Sun Road is een hoogtepunt doordat je onder andere door een gletsjer heen rijdt.

 

 

California State Route 1 
Met ongeveer 235km is dit zeker niet de langste roadtrip die je tegenkomt, maar het is zeker wel één van de meest indrukwekkende routes. Deze roadtrip moet je heel rustig aan uitvoeren, want er is zo veel te zien. Je komt prachtige stranden en baaien tegen waar je het liefst voor altijd blijft, bij San Simeon kun je heel veel zeehonden tegenkomen!

 

 

Olympic Peninsula | Washington
Deze 530 kilometer lange weg leidt je langs regenwouden, met sneeuwbedekte bergen, prachtige meren, mooie stranden en nog veel meer. Heb je nog meer overtuiging nodig? Veel van deze locaties doen je denken aan Twilight. Dus wie weet kom je Edward of Jacob ook nog wel tegen. 😉

 

 

Blue Ridge Parkway | Virginia en North Carolina
Ongeveer 475km lang, dwars door nationale parken zoals Shenandoah en de mooiste natuur. Do we need to say more? Wanneer je deze roadtrip maakt kom je versteld te staan van al het moois van de natuur. Tip: wanneer je tijdens de herfst gaat kom je de meest fantastische kleuren tegen!

 

 

 
Pacific Coast Highway  /  Route 66

Heb jij nog tips nodig om jouw roadtrip onvergetelijk te maken? Lees dan dit artikel. 

Wat vind jij van deze roadtrips? Zou jij wel een roadtrip willen maken?

Bron