Lifestyle

Wat te doen op Koningsdag 2016?

Ieder jaar vieren wij op 27 april de verjaardag van koning Willem Alexander. In verschillende steden en dorpen worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Dit jaar is het officiële gedeelte met de koning en koningin in Zwolle. Hier zijn in ieder geval dus genoeg dingen te beleven, maar er is nog veel meer. Lees snel verder om te kijken wat er te doen is.

Per stad zijn er veel evenementen zoals vrijmarkten en concerten. Wij zetten voor jou de evenementen en activiteiten van de grotere steden op een rij. Als jij nog leuke evenementen weet, laat dan een berichtje achter onder dit artikel.

Amsterdam
Vanaf 6 uur in de ochtend begint de vrijmarkt in Amsterdam al. De vrijmarkt heeft verschillende locaties zoals het Vondelpark, het Rembrandtplein en het Museumplein. Je kunt hier de hele dag losgaan met spulletjes kopen of zelf verkopen tot 8 uur ‘s avonds. Wil jij liever losgaan op een festival? In de RAI Amsterdam kun je terecht voor het Kingsland Festival met dj’s zoals Armin van Buuren en en Martin Garrix. Dit jaar wordt de eerste editie van Nassau Festival georganiseerd met Jamie Jones, Henrik Schwarz, etc. Zeker ook een aanrader!

Arnhem
Op het kerkplein in Arnhem kun je de gehele dag terecht voor de koningsmarkt. Dit is dé plek om zelf oude spullen te verkopen of te kopen. Op de Korenmarkt, het Roermondsplein en de markt zullen verschillende muziekevenementen plaatsvinden. Als je het liefst dancemuziek wil horen dan moet je naar de markt in Arnhem gaan. Hier zullen diverse dj’s optreden.

Den Bosch
In Den Bosch is er niet per se één place to be. Op bijna alle pleinen valt wel iets te beleven. Het vrijmarkt gebied bevindt zich rondom de Parade, de Lange Putstraat, Verwerstraat, Achter het Stadhuis en de Kerkstraat. Op de pleinen zijn verschillende muzikale evenementen te bezoeken. Het thema van koningsdag in Den Bosch dit jaar is Let’s swing with the king! Klinkt veelbelovend.

Den Haag
Ook in Den Haag kun je terecht voor een vrijmarkt, maar als je van plan bent om hier zelf te gaan zitten om spullen te verkopen, dan moet je er misschien al een avond van tevoren gaan zitten. Als je niet in de buurt van Den Haag woont moet je misschien via deze website maar even een overnachting boeken? 😉 Deze vrijmarkt begint in Den Haag en eindigt in Scheveningen. Ben je niet zo van de vrijmarkten? Dan is er natuurlijk ook nog het Koningsdagconcert in de stad.

Eindhoven
In Eindhoven beloven ze dit jaar ‘nog meer en voor iedereen dit keer’ dus dit belooft een spektakel te worden! Er is onder andere een vrijmarkt die je kunt bezoeken, maar er is ook veel te beleven op muzikaal gebied. De line-up is nog niet bekend, maar tijdens de voorgaande audities traden artiesten als Yellow Claw en Paul Elstak op. Veelbelovend dus!

Groningen
Een vrijmarkt, verschillende dj’s en veel live muziek: In Groningen is voldoende te beleven tijdens Koningsdag 2016. De activiteiten beginnen al vroeg in de ochtend en eindigen ‘s avonds laat. Aan de Ubbo Emmiussingel en de Praediniussingel in Groningen vind je de vrijmarkt en in het centrum van Groningen kun je terecht voor de optredens.

Maastricht
De vrijmarkt is te vinden in het Stadspark en hier treden ook diverse live acts op. Op de markt en op het Vrijthof zullen diverse dj’s en andere muzikale acts optreden. Het concrete programma voor Koningsdag in Maastricht is nog niet bekend.

Nijmegen
In het Goffertpark in Nijmegen vind je de vrijmarkt en ook diverse kinderactiviteiten. Verspreid door het centrum van Nijmegen zijn een aantal leuke activiteiten te doen. Het allerbekendste is natuurlijk Oranjepop in het Hunnerpark. Hier treden jaarlijks veel bekende artiesten op en tot 18 jaar mag je hier gratis naar binnen.

Rotterdam
Voor de jaarlijkse vrijmarkten in Rotterdam kun je terecht op o.a. het Grotekerkplein, Meent, Van Oldenbarneveltstraat, Karel Doormanstraat, Westersingel en het Eendrachtsplein. Door het hele centrum van Rotterdam heen zijn activiteiten georganiseerd. Op het Willemsplein vind je het Kroon FestivalRotterdam en hier treden diverse muzikale acts op.

Utrecht
Een groot deel van het centrum van Utrecht is opengesteld voor de vrijmarkt. Er is dus ook in Utrecht in ieder geval genoeg te zien qua markt! Op het Neude in Utrecht komen ieder jaar weer allerlei bekende en nieuwe artiesten bij elkaar om op te treden. Wil jij graag genieten van muziek op Koningsdag? Dan is het buitenterrein bij de Jaarbeurs misschien een optie. Hier wordt dit jaar namelijk voor het eerst het Kingshouse Festival gehouden. 

In vrijwel alle grote en kleine steden en dorpen zijn rondom Koningsdag 2016 activiteiten georganiseerd. Bekijk per stad of dorp de website voor de eventuele activiteiten. 

Ga jij geen Koningsdag vieren? Lees dan dit artikel eens!

Waar vier jij dit jaar Koningsdag? Wat doe jij het liefst op Koningsdag?

Bron

Must reads 👀