Beauty

10 dingen die we leerden van een wenkbrauwspecialist

Onlangs was ik – Girlscene’s Renée – samen met Girlscene’s Lisa op bezoek bij de Benefit Brow Bar in Douglas voor een Brow Treatment. Alhoewel, het leek wel een hele make-over, zo mooi is het eindresultaat! Tijdens ons bezoek hebben we onwijs veel geleerd van de wenkbrauwspecialist en die tips delen we maar al te graag met je.

Als beautyredacteur weet ik hoe ik make-up moet aanbrengen en wat waar hoort, maar één ding blijft moeilijk: wenkbrauwen. Wenkbrauwen zijn geen tweelingen, maar zusjes. Dat hoor ik keer op keer, alleen lijken mijn wenkbrauwen dus niet eens zusjes, zo verschillend zijn ze. Daarom besloot ik eindelijk om deze bastards onder handen te nemen. Klik hier om de video te bekijken.


Mijn wenkbrauwen na een bezoekje aan de Benefit Brow Bar

Tijdens de Brow Treatment bij de Benefit Brow Bar heb ik natuurlijk de wenkbrauwspecialist de hemd van het lijf gevraagd. Zie hier de 10 beste tips van een professional:

1. Epileer je wenkbrauwen niet te veel
Bij Benefit houden ze van een vollere wenkbrauw. Een grote les die ik heb geleerd is om mijn wenkbrauwen niet teveel te epileren en te trimmen. Laat je wenkbrauwen juist lekker groeien en vertrouw ze dan toe aan een specialist. Wil je voor het eerst je wenkbrauwen laten epileren? Laat ze dan eerst goed in model brengen bij de Brow Bar en leer daar alles wat je moet weten over wenkbrauwen. Als je niet het geld hebt om iedere keer je wenkbrauwen professioneel te laten doen kun je daarna zelf aan de slag gaan met een pincet.

2. Wenkbrauwen kosten helemaal niet veel tijd
Het hele proces van verven, waxen en epileren kost helemaal niet zoveel tijd. Waarom ben ik een paar keer per week mijn wenkbrauwen aan het plukken als ik ook eens in de vier à vijf weken ze echt goed kan laten doen? Het kostte me ongeveer 30 minuten om mijn perfect brow te krijgen. Bovendien wil je je wenkbrauwen niet verpesten door zelf te experimenteren met verven en epileren, toch? Been there, done that.

3. Schaf een Tweezerman aan
Oké, deze tip kende ik al maar het is te goed om niet te delen. Schaf een Tweezerman pincet aan! Tweezerman pincetten zijn echt goed en gaan super lang mee. Hiermee kun je ieder haartje weghalen. Het is even een kleine investering, maar dan heb je ook echt wat.

4. Verf je wenkbrauwen (!!!)
Mijn (beauty)leven veranderde echt even toen ik zag wat wenkbrauwverf voor je doet. Als je wenkbrauwen niet heel vol en niet heel donker zijn is dit echt een uitkomst. Wenkbrauwverf maakt je wenkbrauwen een tikkeltje donkerder – als je dat wil – waarna het bijtekenen van je wenkbrauwen veel minder tijd kost. Verder lijken je wenkbrauwen ook een stuk voller. Verf jij je wenkbrauwen thuis? Pas dan op met at home verfkitjes, want de kans bestaat dat je wenkbrauwen oranje uitpakken. Oeps!

5. Investeer in een getinte wenkbrauwgel
Bijna ieder meisje is wel bekend met een transparante wenkbrauwgel, maar heb je weleens een getinte wenkbrauwgel geprobeerd? De Gimme Brow van Benefit – een bestseller – is in ieder geval echt heel fijn. Normaal ben ik met wenkbrauwpotlood en poeder bezig, maar na de Brow Treatment was een getinte wenkbrauwgel genoeg. 

6. Breng highlighter onder de wenkbrauwen aan
Wist je dat je een open blik krijgt als je een highlighter onder je wenkbrauwen aanbrengt? Dit is echt een goede tip als je niet veel geslapen hebt en er fris uit wil zien. 

7. Breng concealer rondom de wenkbrauwen aan
Na de Brow Treatment wordt er een beetje concealer rondom de wenkbrauwen aangebracht. De huid is een tikkeltje rood en de concealer neutraliseert dat. Maar niet alleen verbergt het roodheid, je wenkbrauwen zien er dan ook nog eens strakker uit! 

8. Waxen doet helemaal niet zo’n pijn
Als je bang bent om je wenkbrauwen te laten waxen: don’t. Eigenlijk doet waxen helemaal niet zo’n pijn, vooral niet als je het gevoel van epileren gewend bent. Dat komt mede door de warme wax en de katoenen strips die gebruikt worden bij de Brow Treatment. Veel beter dan de kant-en-klaar strips uit de drogisterij. 

9. Geen wenkbrauw is onmogelijk
Ik dacht dat ik onmogelijke wenkbrauwen had die je nooit mooi in model krijgt. Geloof me, ik had het fout! Het maakt niet uit of je geen vorm in je wenkbrauwen hebt. Het maakt ook niet uit of ze te licht zijn van kleur of te dun, van iedere wenkbrauw kun je een mooie wenkbrauw maken.

10. Wees niet bang om voor donkere wenkbrauwen te gaan
De ene keer lees ik dat je een lichtere kleur voor je wenkbrauwen moet gebruiken en even later lees ik weer dat je juist donkerder moet gaan. Bij Benefit leerde ik dat donkerder vaak iets mooier is. Zo kreeg ik een verf in mijn wenkbrauwen wat een mix was tussen lichtbruin en donkerbruin, terwijl mijn haarkleur donkerblond is. Zo lang je wenkbrauwen maar bij de rest van je gezicht (en make-up) passen. Bovendien is het helemaal niet erg om donkerder te gaan als je een bril draagt, omdat je wenkbrauwen dan snel wegvallen. 

Meer informatie over de Benefit Brow Bar:
Wist je dat de Benefit Brow Bar al sinds 1987 bestaat? Het is tegelijkertijd ontstaan met het merk zelf! Als je houdt van mooie, volle en strakke wenkbrauwen ben je bij Benefit aan het goede adres. Volgens Benefit lijkt je gezicht dan frisser en kun je er zelfs jonger door lijken. De Benefit Brow Bars zijn te vinden in Parfumerie Douglas. Klik hier om te erachter te komen waar jij terecht kunt. Je kunt er trouwens ook je bovenlip laten waxen en nepwimpers laten aanbrengen.

Prijzen:
Wenkbrauwen waxen: €22 
Wenkbrauwen waxen en kleuren: €32
Wenkbrauwen kleuren: €15
Wenkbrauwen epileren: €22

 
Tweezerman pincet  /  Gimme Brow wenkbrauwgel

Welke tips vind jij het beste?

Must reads 👀