Fashion

Mijn moeder koos een week lang mijn outfits uit

Als klein meisje van slechts vier jaar oud had ik, Maudy, al een eigen mening wat betreft kleding. Ik had een hekel aan de spijkerbroeken die mijn moeder koos, ik droeg veel liever jurkjes en rokjes. Favoriet was mijn prinsessenjurk die ik het liefste elke dag aantrok (ironisch genoeg draag ik nu haast nooit meer jurkjes of rokjes). De afgelopen jaren heeft mijn moeder veel outfits van mij voorbij zien komen, ik geef toe: sommige beter dan andere ;-). Nu, zo’n zestien jaar later, geef ik mijn kledingkeus voor een week weer terug aan mijn moeder…

Een tijdje geleden was Girlscene’s Renée al zo dapper om haar vriend een (werk)week lang te laten snuffelen in haar kledingkast. Omdat ik zelf ook wel van een kledingchallenge houd, maar helaas niet een boyfriend stand-by heb staan besloot ik de hulp van mijn moeder in te schakelen. Deze (werk)week liggen mijn outfits volledig in de handen van mijn moeder. Mijn moeder zal dus elke dag bepalen wat ik draag…

Ik ben niet bang om voor gek te lopen deze week. Mijn moeder en ik liggen redelijk op een lijn wat betreft kleding en ik neem haar graag mee als partner in crime tijdens shoptripjes. Ik vond het dus niet zozeer “eng” om de regie uit handen te geven. Wel was ik benieuwd naar de combinaties die mijn moeder zou maken. Mijn moeder is niet bang om haar mening te geven over mijn kledingitems. Zo weet ik dat ze bijvoorbeeld een hekel heeft aan mijn mom jeans en mijn sneakercollectie drie keer niets vindt. Zelf houd ik ervan om stoer en lief met elkaar te combineren, terwijl mijn moeder liever gaat voor één stijl. Let the challenge begin!

DAG 1

Top: COS | Broek: Weekday | Sokken: Monki | Ketting: Anna+Nina | Schoenen: Dr. Martens

Mijn moeder begint makkelijk met een combinatie die ik al eerder gedragen heb. Wel voegt ze nog even haar eigen touch toe aan de outfit: glittersokken en mijn Dr. Martens. Ik vind dit een prima eerste outfit, maar zou zelf liever voor sneakers kiezen om het geheel wat minder “tuttig” te maken. Maar overall een prima eerste outfit!

DAG 2

Top: Petit Bateau | Broek: Zara | Schoenen: Converse x Comme des Garçons Play

Weer een veilige keuze vandaag. Mijn moeder kiest voor een streepje, wat niet zo vreemd is aangezien meerendeel in mijn kast bestaat uit streepjes. Ik weet dat mijn moeder groot fan is van deze trui, dus hij zat eraan te komen. Leuk detail, maar wat je niet goed ziet op de foto: de achterkant is wit met zwart en de voorkant is zwart met wit ;-). Om de outfit af te maken kiest ze voor haar lievelingspijkerbroek, wat meteen mijn minst favoriete spijkerbroek is. Om in het rood-wit-zwart thema te blijven kiest ze voor mijn All Stars. Prima look, well done mom!

DAG 3

Top: COS | Broek: Weekday | Schoenen: Dr. Martens | Sokken: Primark

Mijn moeder wil eigenlijk alweer een streepje, maar volgens haar kun je niet twee streepjes dragen achter elkaar. Ik zie het probleem niet zo, maar mama’s wil is wet deze week. Stiekem is mijn moeder geen fan van mijn standaard “knotje op mijn hoofd” en ziet ze het liefst mijn haar los, maar omdat het regent maakt ze vandaag een uitzondering. Hoera! Mijn moeder speelt alweer veilig en kiest voor een standaard combi en haar nieuwe favoriete schoenen. Natuurlijk moet er ook weer een sokje in. Zelf draag ik echter nooit zichtbare sokken in mijn schoenen en kies ik altijd voor invisible socks. Toch mag ik niet klagen.

DAG 4

Top: COS | Trui: COS | Broek: Mango | Schoenen: Adidas Stan Smith | Ketting: Anna+Nina

Alweer de een-na-laatse dag van de challenge! Je ziet dat mijn poseerkunsten er niet echt op vooruit gaan, sorry guys ik ben geen model ;-). Stiekem heb ik mijn moeder vandaag een beetje geholpen… oeps! Ze wilde namelijk alleen deze trui kiezen, maar omdat hij cropped is staat dit nogal… uhh vreemd. Daarom hebben we “samen” besloten om er een bloesje onder te doen. Het liefst liet ze me vandaag wéér mijn Dr. Martens aantrekken, maar omdat deze zwart zijn en de trui een blauw accent heeft koos ze toch voor mijn geliefde Adidas schoenen. Deze outfit zou ik zeker weer aantrekken!

DAG 5

Top: Penn & Ink | Broek: Monki: | Schoenen: Adidas Superstar

De laatste dag is aangebroken en ik moet zeggen dat ik de challenge niet eens zo erg vond. Ik bespaarde een hoop tijd door het niet zelf hoeven kiezen van mijn outfit (ik ben een echte twijfelkont) en kreeg wat nieuwe inspiratie. Toch miste ik het heel erg om mijzelf te kleden. Ik kleed mij namelijk altijd naar mijn stemming, Zo kan het best zijn dat ik de ene dag heel vrouwelijk op hakken en in een jurkje loop en de dag erna meer een grunchy look samenstel met donkerpaarse lippenstift en een all black outfit. Zelf zou ik nooit zo alleen een coltrui dragen, want: boob alert! Maar volgens mijn moeder moet je laten zien wat je hebt ;-). Toch vind ik dat mams het goed gedaan heeft, complimenten!

Wat mij de afgelopen week vooral is opgevallen is dat mijn moeder houdt van een trui-met-broek combinatie. Volgens mijn moeder houdt dit mij namelijk lekker warm (moeders denken praktisch). Daarnaast wees mijn moeder mij erop dat ik wel heel veel dezelfde soort kleding heb en daar heeft ze eigenlijk wel gelijk in. Ik heb veel simpele truinen en natuurlijk een hele stapels streepjes shirts. In het vervolg mag ik zeker wel wat meer dappere kledingkeuzes maken. Tot slot viel het mij op dat mijn moeder mij nog steeds ziet als een klein meisje, terwijl ik toch echt 21 word aankomende mei! Ik moet haar in de toekomst toch maar eens duidelijk maken dat ik langzaam volwassen word… Maar diep van binnen zal ik toch altijd haar kleine meisje blijven. 

Zou jij een week lang je moeder jouw outfits laten uitzoeken?

Must reads 👀