Beauty

10 redenen waarom je ook je huid met een spons moet reinigen

Jaren geleden schreven we er al eens over op Girlscene en inmiddels hebben we ‘m weer hervonden: de Konjac spons! Met deze spons kun je heel makkelijk en snel je huid reinigen. Super handig. Maar is dit een goede vervanger voor reinigingsborstels zoals Clarisonic? In dit artikel delen we 10 redenen waarom jij ook een spons moet gebruiken om je gezicht te reinigen.

Het is inmiddels alweer jaren geleden dat we over de Konjac spons hebben geschreven en inmiddels heeft de spons weer z’n weg in ons leven gevonden! Onlangs hebben we de Konjac spons weer geprobeerd en ik – Girlscene’s Renée – ben fan. Hieronder deel ik 10 redenen met je waarom je ook je huid zou moeten reinigen met zo’n spons.

1. Het is snel
De Clarisonic is te gek, maar je bent wel minimaal 1 minuut bezig met het reinigen van je gezicht. Met een sponsje gaat dat net iets sneller, omdat je niet een x-aantal seconden aan een bepaald deel van je gezicht hoeft te spenderen.

2. Het is effectief
Als je je make-up van je gezicht haalt wil je natuurlijk wel dat je huid daarna ook écht schoon is. Omdat de Konjac spons gemaakt is van de konjac wortel betekent het dat het rijk is aan verschillende mineralenextracten die je huid effectief reinigen. Na het reinigen is je huid goed schoon.

3. Het is makkelijk
De spons is klein en licht waardoor het makkelijk in de hand ligt. Het enige wat je hoeft te doen is een milde reiniger op de spons aan te brengen en de spons in ronddraaiende bewegingen over je huid te halen. Daardoor is het ongeveer net zo makkelijk als je handen gebruiken om je gezicht te reinigen.

4. Het is voor iedere huid geschikt
Het is logisch dat je voorzichtig bent met je huid als je bepaalde huidproblemen hebt. Met een spons hoef je je geen zorgen te maken dat het je huid irriteert. Er zijn namelijk verschillende sponzen voor verschillende huidtypes. Ook voor een vette of een gevoelige huid!

5. Het is 100% natuurlijk
Sommige meiden zijn huiverig voor bepaalde ingrediënten en bepaalde producten. Zo’n Konjac spons is 100% natuurlijk, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. 😉

6. Het is voor het lichaam geschikt
Ook handig: je kunt de spons niet alleen voor je gezicht gebruiken, maar er zijn ook sponzen voor het lichaam. Het exfolieert de huid licht, dus dat scheelt weer een scrubbeurt. Daarna voelt je huid zacht en straalt het meer dan voorheen.

7. Het is op zichzelf te gebruiken
In principe hoef je geen cleanser te gebruiken om je huid te reinigen. Draag je make-up? Dan raden wij dat wel aan om alle restjes van je huid te krijgen. Maar als je wil kun je dus de spons op zichzelf te gebruiken als je dat wil.

8. Het is niet heel prijzig
In verhouding met een reinigingsborstel zoals Clarisonic (of Philips VisaPure) zijn sponsjes niet heel duur om te gebruiken. Een spons heb je al vanaf €12,99 en er wordt aangeraden om je spons iedere drie maanden te vervangen. Dat betekent dat je ongeveer €52 per jaar kwijt bent. Het kopje van een reinigingsborstel kost je meer, aangezien je die ook vier keer per jaar moet vervangen. Dan ben je al snel het dubbele kwijt.

9. Het is anti-bacterieel
Onze eerste gedachte bij het woord spons is dat het waarschijnlijk niet zo hygiënisch is. Gelukkig zijn de sponzen tegenwoordig zo goed dat het anti-bacterieel is. Dat betekent dat het bacteriën tegengaat, wel zo prettig.

10. Het gaat onzuiverheden tegen
Konjac is niet alleen effectief in het reinigen van je gezicht, maar het heeft nog een fijne functie. In ieder geval als je last hebt van een onzuivere huid! Konjac gaat dat namelijk tegen door het overtollige talg onder controle te houden.

Is deze spons een vervanger van de Clarisonic? Op zekere hoogte doet het dezelfde dingen als de reinigingsborstel, maar omdat het niet dezelfde producten zijn kun je het niet helemaal met elkaar vergelijken. Toch is de spons fijn om te gebruiken als je even snel en goed je gezicht schoon wil maken!

 
Konjac Spons Grijs
 /  Konjac Spons Roze

Hoe reinig jij je gezicht?