Lifestyle

Positief verhaal: Het zoeken van hulp loste alles op!

Misschien ken je de topics met heftige verhalen wel hier op Girlscene.nl. Meiden vertellen over wat zij mee hebben gemaakt of over heftige dingen waar zij mee moeten leven. Vanaf nu komt er een nieuwe rubriek op de website met positieve verhalen! Af en toe heb je gewoon even een goede dosis positiviteit nodig. Mijlpalen die behaald zijn en andere mooie ervaringen, deze meiden delen graag hun positieve verhaal met jou. Deze keer lees je het verhaal van Elize die met succes hulp zocht.

Hoi! Ik ben Elize, ik ben 14 jaar jong en zit in havo 2 van de middelbare school. Ik ga een belangrijk deel van mijn leven delen. Het begon allemaal op de basisschool, ik ben veel vrienden en vriendinnen kwijtgeraakt en had heel erg veel moeite met leren. Ik haatte mezelf, en vond mezelf minder intelligent dan de rest. Ik was dan ook een van de enigen die de ‘dagtaken’ niet af kreeg en er bijna een week over deed. Bij de meeste mensen werd dit opgevat alsof ik te lui was en niet genoeg mijn best deed.

Tot ik naar de middelbare school ging. In het begin ging het leren nog steeds rottig, en raakte ik voor de zoveelste keer een vriendin kwijt. Ik zat echt in de knoop en ben hulp gaan zoeken bij een kinder/tiener psycholoog. Na een paar testen, kwam er een uitslag: ik heb ADHD. Echt, dit loste zoveel problemen op. Ik wist waar ik mee dealde, ik kon medicatie nemen en tips krijgen om beter te leren! Ik was zo opgelucht, en een stuk minder ongelukkig. In die tijd bij de psycholoog heb ik ook aan mijn zelfbeeld gewerkt. Ik voel me nu een stuk zelfverzekerder en veel vrolijker! Mijn boodschap aan iedereen is; als je je rot voelt, en je het niet meer ziet zitten zoek dan hulp. Hoe lastig het ook is, 9 van de 10 keer helpt het wel. 

Natuurlijk denk ik wel dat het nog voorkomt dat ik mensen kwijtraak en verlies. Maar ik begrijp dat dit iets is in het leven dat rottig is, maar dat het toch gebeurt. Het is oké om verdrietig te zijn, als je er maar niet te lang in blijft hangen. Je moet op een gegeven moment wel weer verder met je leven natuurlijk.

Bedankt voor het lezen, en ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. Help jezelf, beloon jezelf, wees trots op jezelf en: blijf altijd in jezelf geloven.

Heb jij ook een positief verhaal en wil je deze graag delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Positief verhaal’. 

Must reads 👀