Lifestyle

Heftig verhaal: Ik was depressief

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje dat depressief was.

Toen ik een aantal jaar geleden begon met studeren, was ik over het algemeen oververmoeid. Ik had totaal geen zin om naar school te gaan, en deed dit dan ook niet. Hierdoor heb ik mijn studie niet gehaald, en ben ik naast mijn studie ook van school veranderd. Het eerste jaar begon super goed op mijn nieuwe studie, tot ik na een paar maanden weer in mijn oude gewoontes viel. Ik lag alleen maar op bed, en haalde al mijn vakken met hakken over de sloot. Het is me toen toch gelukt om mijn propedeuse in één jaar te halen, maar met mijzelf ging het steeds slechter. Ik merkte dat ik steeds meer vluchtte in het uitgaansleven, en op een gegeven moment kon ik niks meer in balans houden. Doordat ik ook geen energie had, lag ik echt alleen maar op bed. Ik ging hier zo ver in door dat ik op school niks meer haalde. In dat zelfde jaar ben ik samen met mijn zus gaan wonen, en dacht dat het wel zal helpen.

Helaas begon ik steeds vaker last te krijgen van huilbuien. Het begon mijn dagelijkse leven in de weg te staan. Ik had steeds huilbuien onderweg, waardoor ik de auto vaak aan de kant moest zetten. Vervolgens begon ik ook huilbuien op mijn werk te krijgen. Vanaf toen ging het allemaal heel snel. Naast de huilbuien kreeg ik ook veel hoofdpijn, gaf ik continu over en had ik last van mijn schouders. Toen ben ik hulp gaan zoeken bij de dokter. Die heeft mij naar een psycholoog toegestuurd. De psycholoog stelde vast, na praten en vragenlijsten, dat ik depressief was. 

Ik heb in die tijd besloten het studeren op een laag pitje te zetten, en aan mijzelf te gaan werken. Ik had elke week sessies en nam mijn huiswerk zeer serieus. Het is een eenzame, duistere en verwarrende tijd voor mij geweest vol paniekaanvallen, enge gedachten en het verliezen van ‘vrienden’. 

Gelukkig ben ik ondertussen stabiel en kan ik zelf zeggen dat ik af en toe weer oprecht gelukkig ben. Een gevoel dat ik al zo’n 6 jaar niet meer heb gehad. Ook heb ik besloten om de ervaring niet meer alleen als negatief te zien. Ik ben gaan bloggen. Op deze manier schrijf ik het van mijzelf af, en kom ik er steeds meer achter dat ik dus echt veel geleerd heb! Daarnaast hoop ik dat voor veel mensen de drempel lager wordt om er over te praten, en eventueel hulp te zoeken.

Ik raad iedereen in zo’n situatie aan om professionele hulp te zoeken en steun te zoeken bij de juiste mensen! Ik ben een blog begonnen op www.wildheartsnl.com voor degenen die het leuk vinden.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal of Leven met’.

Must reads 👀