Lifestyle

5 tips om op gewicht te blijven

Je bent na veel moeite wat gewicht verloren. Ontzettend goed, maar hoe zorg je er nu voor dat het gewicht er ook daadwerkelijk af blijft? Je wilt namelijk niet dat die afgetrainde kilo’s er over een paar maanden weer aanzitten… Helaas is er geen quick fix, maar Girlscene zet een aantal tips onder elkaar die jou zeker gaan helpen!

Allereerst is het belangrijk te beseffen dat deze levensstijl vanaf nu onderdeel van jou is geworden. Jezelf uithongeren om drastisch af te vallen is namelijk geen doen. Op deze manier weet je zeker dat je volgende maand alle kilo’s er weer aan hebt zitten. Ook hoef je helemaal niet zozeer minder te wegen dan voorheen. Een gezonder gewicht kan betekenen dat je juist meer weegt. Spieren wegen namelijk meer dan vet. Zeg dus nee tegen diëten en hallo tegen jouw nieuwe levensstijl.

#1 Alleen sporten is niet genoeg. Je kunt wel dagen doorbrengen in de sportschool, maar als je elke avond een zak chips eet dan blijf je niet op gewicht. Daarnaast is het ook nog eens super ongezond! Let daarom altijd op de verhoudingen. We snappen best dat je geen tijd hebt om elke dag in de sportschool te zweten en dat is ook helemaal niet nodig. Kleine veranderingen in je eetpatroon kunnen al grote gevolgen hebben. Zet deze veranderingen zeker door, ook nadat je bent afgevallen. Drink geen frisdrank en vervang je boterhammen door een salade. Blijf dezelfde dingen doen als voorheen. Natuurlijk hoef je niet elke dag streng voor jezelf te zijn, maar let erop dat je nu niet opeens gaat doorslaan.

#2 Afvallen betekent niet dat je geen calorieën meer mag eten. Houd hier altijd rekening mee, want calorieën zijn niet automatisch slecht. Neem bijvoorbeeld een avocado, bomvol calorieën, maar is het daarom slecht ? Nee! Misschien ben je gewend om tijdens het afvallen te letten op het aantal calorieën, maar je kunt veel beter letten op wat je eet.

#3 Gezond eten is niet jezelf uithongeren. Je hebt eten nodig, je lichaam werkt niet uit zichzelf. Jezelf uithongeren behoort niet tot een gezonde levensstijl en dat is juist wat we proberen vol te houden. Sla daarom nooit een maaltijd over en al helemaal niet je ontbijt! Dit helpt je namelijk op te starten en de dag goed te beginnen. Door niet te eten kan je het nooit volhouden tot de lunch en heb je een grotere kans om te over-eten.

#4 Let ook altijd op wat je eet. Tijdens het afvallen ben je altijd druk bezig geweest met je eten, blijf dit volhouden. Maak daarom zoveel mogelijk je eigen eten klaar zodat je het proces helemaal doorloopt. Door namelijk zelf je eten te bereiden krijgen je hersenen een seintje en beseffen ze dat ze eten krijgen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je niet zomaar eet, maar aandacht besteedt aan het eten. Eet je bijvoorbeeld voor de tv dan kunnen je hersenen “vergeten” dat ze hebben gegeten. En dat willen we absoluut niet! Vaak wordt honger ook verward met dorst. Drink daarom altijd eerst twee glazen water voordat je gaat eten. Zo zit je sneller vol.

#5 Kies vooral een sport die jij leuk vindt om te doen. Het werkt niet om jezelf elke dag te verplichten hard te lopen terwijl je dit eigenlijk haat. Dit gaat niet werken. Ook super handig om samen met iemand te gaan sporten, zo houd je elkaar gemotiveerd.

Bedenk dat je ook slechts een mens bent en fouten mag maken. Natuurlijk mag je af en toe een keer een zak chips, friet of iets anders. Begin dan de volgende dag opnieuw met goede moed :-).

Veel plezier met je nieuwe levensstijl en zet hem op!

 

Waterfles met fruit-infuser  / Eet Meer! 

Heb jij nog tips om op gewicht te blijven?

Bron, bron

Must reads 👀