Lifestyle

Wat als jij en je vriend niet dezelfde interesses delen?

Misschien herken je dit wel: je bent onwijs dol op hardlopen, maar je vriend heeft een vreselijke hekel hieraan. Of je bent helemaal wild van de Twilight films *Zucht… Taylor Lautner*, maar je vriend kijkt liever naar actiefilms. Opzich begrijpelijk, maar in sommige relaties kan dit een grote afknapper en irritatiefactor zijn. Hoe kan je het beste omgaan met een lover die niet dezelfde interesses heeft als jij? Lees snel verder.

Bijna niemand is hetzelfde en dat is eigenlijk maar goed ook. Toch zou je binnen een relatie soms willen dat je partner bijna hetzelfde is als jij. Of tenminste, wat zou het makkelijk zijn als jij en je partner dezelfde interesses zouden hebben! In een relatie draait het ook om geven en nemen. Dus stel je eens voor: jij bent van plan om naar een nieuwe romantische komedie in de bioscoop te gaan. Je zou het fantastisch vinden als je vriend meegaat naar deze film, want was is er nou romantischer dan samen wegzwijmelen bij een romcom? Helaas, je vriend heeft er absoluut geen zin in, maar na lang zeuren gaat hij toch met je mee om jou een goed gevoel te geven. Tijdens de film zit vriendjelief alleen maar op zijn telefoon te kijken en zijn gezicht staat op onweer. Boring! Wat moet je hier nu mee?

via GIPHY

Stel jezelf eens de volgende vraag: Moeten mijn partner en ik per se dezelfde interesses delen om een goede relatie te hebben? Sommigen van jullie zouden deze vraag misschien met ja beantwoorden, anderen met nee. Het is natuurlijk een persoonlijk dingetje. Een vraag die ook moeilijk te beantwoorden is, denk er maar eens over na. 

Oké. Het is natuurlijk helemaal niet erg als je partner geen zin heeft in een avondje wegzwijmelen bij Twilight. Kunnen wij best begrijpen. 😉 Maar wat als hij ook niet houdt van hetgeen wat jou maakt als persoon? Misschien ben jij wel helemaal into de politiek. Je wilt hier later je beroep van maken, maar hij kan er helemaal niks mee en wilt er ook totaal niet over praten. Dit is een lastige situatie en het is aan jou de taak om te bepalen of je dit een echte afknapper vindt in de relatie of dat je ermee kan leven.

Misschien heeft je partner ook wel dingen waar jij helemaal niks mee kan. Het zou een optie kunnen zijn om samen met je partner een compromis te sluiten. Als hij zich wat meer interesseert in jouw interesses, kan jij je meer verdiepen in zijn interesses. Het belangrijkste is om te praten met je partner. Helemaal als het om dit soort onderwerpen gaat. Voor veel meiden kunnen dit soort dingen een relatie echt maken of kraken. Overleg met je partner wat er mogelijk is. Kunnen jullie je wat meer verdiepen in elkaars interesses? Kunnen jullie misschien een compromis sluiten? 

Hier een aantal tips waar jij en je vriend misschien samen aan kunnen werken:
– Ga samen dingen doe jullie leuk vinden. Ga bijvoorbeeld met je vriend mee naar een voetbalwedstrijd, maar laat hem ook meegaan met iets wat jij graag doet.
– Praat samen over jullie interesseverschillen. Misschien kan er iets verbeterd worden van beide kanten?
– Een lastige, maar laat het zoals het nu is. Dit kan jullie beide misschien wel rust geven doordat jullie een eigen ding hebben. Zo kan je elkaar ook als het ware ‘ontvluchten’ als je hier behoefte aan hebt. 
– Verras je vriend eens een keer. Als jij dit bij hem doet, doet hij dit misschien ook wel eens bij jou. Hoe je dit doet? Dat lees je hier.
– Ga er niet over zeuren. Misschien heeft je partner best wel zin om iets te doen wat jij graag doet, maar blijf niet (door)zeuren. Dit kan ergernissen opwekken en dat wil je nou juist niet!

Maar, vergeet dit niet: het allerbelangrijkste is de support. Er zit een groot verschil tussen iemand die jouw interesse niet deelt, of iemand die jouw interesse niet supportElkaar supporten is misschien wel één van de allerbelangrijkste onderdelen van een relatie.

Zoek jij leuke films om samen te kijken? Wij hebben hier misschien wat suggesties voor jullie!
 
Yes man  /  The Hangover trilogy
 

Wat vind jij van dit onderwerp? Heb jij nog tips?

Bron

Must reads 👀