Beauty

Zo doe jij langer met je scheermes

Laten we het over vervelende beautyklusjes hebben, zoals scheren bijvoorbeeld. Het gevoel van zijdezachte geschoren benen is hemels – helemaal in combinatie met een fris dekbed – maar het scheren zelf… Daar wordt niet iedereen even blij van. Vooral niet omdat scheermesjes zo snel vervangen moeten worden. Gelukkig kun je daar een stokje voor steken! Hier lees je hoe.

Het is nu eenmaal zo dat je de kopjes van een schermes eens in de zoveel tijd moet weggooien, maar het liefst stellen we dat toch zo lang mogelijk uit? Nou, dat kan gelukkig ook! De volgende tips helpen namelijk om de levensduur van je scheermes te verlengen, want eerlijk is eerlijk… Nieuwe scheermesjes zijn best duur.
 

Trim je haar
Eerst moet je jezelf afvragen hoe lang het haar is dat je wil scheren. Als het een weekje geleden is sinds je laatste scheerbeurt is er niets aan het handje, maar als je je de laatste keer niet meer kunt herinneren is het misschien handig om er een schaar bij te pakken voor de private area. 😉 Trim je haar om ervoor te zorgen dat je scheermes niet mega verstopt bij het scheren zelf.

Prep de huid
Hoe beter de huid voorbereid is op het scheren, hoe beter dat is voor je scheermes zelf. Met andere woorden: scrub je huid 24 uur voor je gaat scheren en trim het haar zoals hierboven staat. Op die manier is je lichaamshaar dus niet te lang en zijn dode huidcellen verdwenen, zodat dit (wederom) je scheermes niet verstopt.

Scheer met warm water
Om ervoor te zorgen dat je scheermes het zo lang mogelijk volhoudt is het belangrijk dat we voor een smooth shave gaan. Je huid is voorbereid en daarna is het belangrijk om een scheergel én lauwwarm water te gebruiken. Dit is het beste voor een scheermes. Je scheergel hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn, want een goedkope bus van Etos of Kruidvat werkt ook prima. En ook niet onbelangrijk: spoel je scheermes steeds goed af tussen het scheren door. 

Bewaar je scheermes goed
Veel mensen bewaren hun scheermes in de douche, zodat het makkelijk voor het grijpen ligt. Hartstikke begrijpelijk, maar minder bevorderlijk voor het mesje zelf. Een scheermes kan namelijk roesten als het op een natte, vochtige plek ligt. Bewaar het daarom op een droge plek en zorg ervoor dat het scheermesje niet ergens tegenaan leunt.

Bescherm je scheermes
Naast het bewaren van je scheermes is ook het beschermen van je mesje belangrijk. Nu is het niet zo makkelijk om een soort case voor een fullsize scheermes te vinden, maar als je een klein scheermesje zoekt kun je de Venus Snap & Go proberen waar een case omheen zit. Op die manier plakt je mesje nergens aan vast waardoor ‘ie langer meegaat en door de gaatjes in de onderkant loopt het water eruit. Kunnen we dit ook uitbrengen in een groot formaat, please?!

Goedkoop is duurkoop
Tot slot geldt ook in het geval van scheermesjes dat goedkoop duurkoop is. Ja, een scheermes van het huismerk van een drogisterij scheert goed, maar gaat – in onze ervaring – minder lang mee dan een duurder mesje van een merk dat gespecialiseerd is in scheren. 

 
Gillette scheermesjes  /  Wilkinson scheermesjes

Wat zijn jouw tips om de levensduur van je scheermes te verlengen?

Must reads 👀