6 films die je moet zien op Netflix

Films & Series door Maudy

Op de redactie ze we redelijk verslaafd aan Netflix. We staan ermee op en we gaan ermee naar bed. We zijn dan ook kampioen bingewatchen. Het komt dan ook vaak voor dat iemand op de redactie binnen één week vijf seizoenen er doorheen jast. Ook zijn er veel films te vinden op Netflix, de volgende films moet je ab-so-luut zien!

Netflix kan soms een beetje overweldigend zijn. Er staan zoveel films en series op dat je er een heleboel mist. Hoevaak je ook kijkt, er komen telkens nieuwe dingen bij. Denk jij misschien dat je alles al gezien hebt? Think again! De volgende films heb je vast en zeker nog niet gezien, maar zijn zeker de moeite waard. Ze kregen een hoge waardering op Netflix en wij weten zeker dat jullie ervan gaan genieten. 

Fish Tank
Deze film geeft een goed beeld van het leven in de Britse arbeidersklasse. Het is een coming-of-age verhaal over een meisje dat dol is op rapmuziek en graag danst. Katie Jarvis speelt de hoofdrol en heeft geen acteerervaring (!). Ze werd gecast nadat de filmmakers haar op straat zagen vechten. In de film speelt ze Mia, een 15-jarig meisje wier wereld drastisch veranderd wanneer haar moeders nieuwe vriendje interesse in haar toont. De film geeft een ontzettend realistisch beeld in het leven van dit gezin en nodigt je uit om te kijken.  

Mr. Nobody
De film vertelt het verhaal van het leven van Nemo Nobody. Hij is de laatste man op aarde en reflecteert terug op de belangrijke keuzes die hij in het leven genomen heeft. Elke keuze is gepresenteerd als een pad dat hij hád kunnen nemen. Ook de soundtrack van de film is ontzettend goed en past perfect bij de film. Langzaam maar zeker wordt deze film een echte klassieker die je gezien moet hebben.

The Boy in the Striped Pyjamas 
Dit is wellicht een film waar je ooit al eens van gehoord kan hebben. Het gaat over de Tweede Wereldoorlog, maar is op geen enkele manier te vergelijken met de films die we al kennen over de Tweede Wereldoorlog. Bruno, de zoon van een nazi commandant, sluit een vriendschap met een Joodse jongen op het concentratiekamp. In de film wordt de Tweede Wereldoorlog verteld door de ogen van Bruno. Vooral het tweede deel van de film zorgt ervoor dat je iedereen deze film aan wil raden.

Elite Squad: The Enemy Within 
Bereid je voor op een flinke reis. Deze film is een aangrijpende, krachtige film vol actie. De film vindt plaats in Brazilië en volgt twee tegengestelde karakters, één politieagent en één professor, terwijl ze werken aan de sociale kwalen in het corrupte land. De film zet je aan het denken over het 'goed doen' in de wereld.

Virunga
Deze documentaire is direct en doet zich voor als een thriller. De film is geschoten in het prachtige Virunga Nationaal Park in Oost-Congo. Het verhaal gaat over de strijd tussen de Park Rangers en zijn tegenstanders: de stropers, een oliemaatschappij en een islamitisch leger. De verhalen van de mensen die moeite hebben om bescherming te vinden breken je hart.

Beasts of No Nation 
Dit is een echte klassieker. Beast of No Nation is een uniek oorlogsdrama dat bestaat uit een explosieve visuele storytelling en verschillende karakters. Het verhaal gaat over een kind dat zich aansluit bij een groep rebellen dat bijna helemaal bestaat uit kinderen. Je ziet het conflict door de ogen van een kind. De film laat de oorlog in Afrika zien en neemt je mee naar uiteenlopende conclusies.

Heb jij deze films al gezien?