Beauty

Beautytrend: baking

Wie de beautyguru’s op YouTube in de gaten houdt heeft de trend allang voorbij zien komen: baking. Niet baking als in bakken, maar baking als in je make-up bakken. Huh? Dat was ook onze eerste gedachte. Baking is hartstikke groot in beautyland en Girlscene legt je graag uit wat de trend is en wat het doet. Lees snel verder voor meer baking informatie. 

Baking klinkt heel gek en misschien is het ook een beetje gek. Maar so what, want het werkt harstikke goed. Baking is al tijden een bekende term in de wereld van drag queens en nu gebruikt iedereen het! Om een lang verhaal kort te maken: baking is in principe gewoon een dikke laag transparante losse poeder op je huid laten zitten. Dit laat je dan ‘bakken’ voor zo’n tien minuten. Na tien minuten poets je het overtollige poeder weg en blijft je foundation en de rest van je make-up helemaal op z’n plek zitten.

Door te baken ziet je make-up er vlekkeloos uit en trekt het niet in eventuele lijntjes. Visagisten doen dit trouwens ook al tijden op hun klanten. Zo zweert Mario Dedivanovic bij baking als het om Kim Kardashian gaat. Bij baking breng je trouwens de poeder aan op de plekken die je naar voren wil brengen, zoals concealer onder je ogen, op je neusbrug, kin en jukbeenderen. 
 

Maar hoe pas je de baking trend toe? Daar heb je wel een paar minuten voor nodig!

Stap 1. Voed de huid met je dagelijkse dag- en oogcrème.
Stap 2. Breng een gezichtsprimer aan.
Stap 3. Egaliseer je huid met foundation.
Stap 4. Perfectioneer de huid met concealer.
Stap 5. Breng een royale laag (vaste) concealer aan onder je ogen.
Stap 6. Pak zoals NikkieTutorials een spons (of gebruik een kwast) om een flinke laag transparante losse poeder op de plekken aan te brengen die je naar voren wil brengen.
Stap 7. Baking time!
Stap 8. Poets na 10 minuten het overtollige poeder weg. Baking? Klaar!

Baking is een extra stap in je dagelijkse routine en eerlijk… Je hoeft dit niet per se ieder dag te doen, tenzij je genoeg tijd neemt om te make-uppen ‘s ochtends. Baking is vooral aan te raden als je of een lange dag hebt, of als je uitgaat. Make-up blijft namelijk extra goed zitten en dat is in dat geval wel zo fijn. Check ook nog eens de onderstaande video voor meer informatie en een demo:

Watch on YouTube

Ga jij baking proberen?

Must reads 👀