Lifestyle

7 inspirerende boeken voor een gezond leven

Boeken: soms verslinden we ze en soms weten we niet welke we nu moeten lezen. Zoveel keuze en zo weinig tijd en geld.. Juist, tijd voor een lijst! Op de redactie vonden we het tijd voor een lijst met boeken waardoor je je beter gaat voelen. Van inspirerende verhalen tot tips voor gezonde snacks of een fit lichaam: het gaat om gezond zijn in de breedste zin van het woord en deze boeken zijn daarom een must!

Happy Food – Ellemieke Vermolen
In Happy Food geeft schrijfster Ellemieke Vermolen verschillende recepten voor een gezond ontbijt, lunch of diner. Daarnaast vergeet ze gelukkig de tussendoortjes ook niet, want hoewel we vaak gezond eten, zijn de tussendoortjes of toetjes altijd nog een vergeten onderwerp op dit gebied. Ook vind je in het boek stukjes theorie over bijvoorbeeld suikervervangers en graansoorten.  

Girlboss – Sophia Amoruso
Dit boek is het succesverhaal van Sophia Amoruso, oprichtster van NastyGal. Hoewel ze vroeger niet goed wist wat ze nu eigenlijk wilde, begon ze op haar 22ste met het verkopen van vintage op eBay. Inmiddels runt ze een miljoenenbedrijf en heeft ze een boek geschreven over het achterliggende verhaal. Een gewoon meisje dat succesvol werd, als dat je niet inspireert?

In Perfecte Conditie – Ellen Hoog
Dit boek, geschreven door tophockeyster Ellen Hoog, geeft je een kijkje in de optimale combinatie van sporten en eten. Om op het veld te kunnen presteren, let Ellen goed op haar voeding. Ook geeft ze zes complete workouts voor kracht en conditie. Het boek is een guide voor gezond eten met af en toe een guilty pleasure, efficiënt trainen en ontspannen. Dit boek inspireert je om voor jezelf de perfecte combinatie te vinden.

Strong Looks Better Naked – Khloé Kardashian
Het was natuurlijk een kwestie van tijd voordat Khloé met een eigen boek zou komen. Het boek gaat over problemen met gewicht, relaties en zelfbeeld. Het verhaal is gebaseerd rond het thema kracht. Vanuit een krachtig lichaam vormt zich volgens haar een krachtig zelfbeeld, karakter en uitstraling. Op de redactie zijn we in ieder geval fan, want Khloé geeft bruikbare en inspirerende tips.

Kook ook Gezonde Snacks
Dit is een boek met meer dan zestig gezonde recepten om snel en gezond te blijven eten. De makkelijke recepten zijn goed voor maaltijden of snacks in de pauze en op feestjes. We hebben dit boekje daarnaast ook vooral aan de lijst toegevoegd omdat het meer dan zestig recepten bevat, maar nog geen vijf euro kost. Win-win-win, toch?

Love Style Life – Garance Doré
Dit boek heb je ongetwijfeld al een keer voorbij zien komen op Instagram. Het is geschreven door blogster Garance Doré van de gelijknamige blog. Zij geeft in het boek tips op het gebied van mode en kleding, maar ook over de liefde. Daarnaast geeft ze ook advies over het najagen van je dromen en de carrière die perfect bij jou past. Het advies wordt afgewisseld met de mooiste afbeeldingen geschoten door haarzelf.

Van XL naar S – Mieke Kosters
Mieke Kosters heeft het ideale boek geschreven om balans aan te brengen in je eetgedrag, zonder dat je anders moet gaan eten. In diëten gelooft ze namelijk niet en dus heeft ze een andere methode bedacht, het XL naar S idee. Wanneer je iets ‘slechts’ eet, zoals een cupcake, noem je dat een XL. Als je die op hebt, kun je als avondeten beter iets in de categorie S eten, zoals een soepje met brood. Heel handig om zelf toe te passen.

Vind jij YouTubers heel inspirerend? Een aantal YouTubers heeft ook een boek geschreven en die vind je hier.

Welk boek heeft jou geïnspireerd? Ga je één van deze boeken lezen?

Must reads 👀