Real life

Girls Issues: Ik ben ongelukkig

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wilt om weer gelukkig te worden.

Hallo Girlscene,
Ik ben erg onzeker over mezelf. Ik zit nu ook in een erge depressie. Ik heb heel veel problemen in mijn hoofd zitten. Ik kan bijvoorbeeld mijn vader nooit zien, ik ben onzeker over mijn uiterlijk, mijn familie heeft ruzie met elkaar en daarnaast ben ik al een jaar verliefd op een jongen wat niet goed eindigde. Tot slot heb ik de laatste tijd slaapproblemen, geldproblemen en heb ik een laag concentratievermogen.

Hiernaast heb ik ook nog eens een minderwaardigheidscomplex. Ik heb vaak het gevoel dat ik lelijk ben en niet goed genoeg. Soms heb ik ook hele erge huilbuien en dan voel ik me zo alleen. Ik huil altijd zacht, zodat niemand me hoort. Ik vraag nooit om hulp, maar het doet echt pijn. Ik weet niet zo goed wat ik met deze problemen moet doen. Kunnen jullie mij helpen?

Liefs,
Anoniem

Lieve Anoniem,
Wat erg om te lezen dat jij je zo rot voelt. Denk echter niet dat jij hier alleen voor staat, er zijn genoeg mensen die veel om jou geven. Misschien lijkt het nu of het allemaal het einde van de wereld is, maar geloof ons: dit is het niet. Er zijn natuurlijk dagen dat het allemaal wat minder gaat, die hebben wij ook, maar het leven is veel te mooi om er niet van te genieten. Je geeft aan dat je veel problemen in je hoofd hebt zitten, misschien kan het helpen om deze problemen van je af te schrijven in bijvoorbeeld een dagboek. Zo maak je je hoofd leeg en krijg je misschien het gevoel dat je weer kan “ademen”. De slaap- en concentratieproblemen zijn allemaal bijwerkingen van de chaos in je hoofd. Wanneer je je problemen van je af kan zetten zullen deze ook minder worden. Wat betreft geldproblemen heeft Girlscene het al vaker over een heel handig systeem, B.O.E.G. Hier kun je meer lezen. Zo kun je ervoor zorgen dat je niet zomaar meer geld uitgeeft.

We snappen dat het ongelofelijk lastig is, maar neem echt contact met iemand op om over je problemen te praten. De eerste stap heb je al gezet, je hebt ons gemaild en erkent dat je een probleem heb. Maar je bent echt niet lelijk en je moet niet denken dat er niemand om je geeft. Er zijn genoeg mensen in jouw leven die om jou geven en het beste met jou voor hebben. Neem iemand van deze mensen in vertrouwen, een leraar, vriend, vriendin, of ouder. Je zult zien dat dit ontzettend helpt en oplucht. Zij kunnen ook jou verder helpen.

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Must reads 👀