Travel

5 mooie poshtels: een luxe verblijf in een hostel

2

Ben je al bekend met de term poshtel? Na het lezen van dit artikel wel! Een poshtel is een combinatie van posh (chic) en hostel: poshtel dus. Met andere woorden, in een poshtel heb je een luxe verblijf voor een hostel prijs. Ideaal voor iemand met een klein budget! En vergeet de vieze bedden en badkamers, want een poshtel is een stuk luxer. Girlscene zet er 5 op een rij.

Een poshtel is niet zomaar een hostel. Nope, een poshtel is een luxer verblijf, maar dan voor een kleine prijs. Je krijgt klasse, luxe en design voor de prijs van een hostel. Dat klinkt als muziek in de oren! Maar welke poshtel is dan een aanrader? Volgens Booking.com zijn de volgende vijf poshtels het bezoeken waard. Ze liggen in vijf verschillende steden en de poshtels zijn centraal gelegen, ideaal dus.


1. Barcelona: Casa Gracia Barcelona Hostel

Vlieg een paar uur richting het zuiden en je bevindt je in Barcelona. Een heel fijne stad voor een stedentrip! Barcelona zelf is al niet heel prijzig en het betekent dat je in een poshtel zelf ook niet veel geld kwijt bent voor je overnachting. In Casa Gracia slaap je op een typische hipsterplek. Ook heeft het poshtel een terras, luxe lounge en restaurant. We like.


2. Porto: Tattva Design Hostel

Ga je liever richting Porto? Dan is het poshtel Tattva Design een aanrader. Dé plek in dit poshtel schijnt het dakterras te zijn. Je slaapt in het hart van Porto en na een dag in de stad kun je ultiem relaxen in een hangstoel. Hier vind je het comfort wat je zoekt in een hotel, maar dan voor de prijs van een poshtel. Mocht je de koude winter in Nederland even willen ontvluchten dan is Porto een goede stad om eens te bezoeken. Hier heb je je winterjas niet nodig!


3. Boedapest: Full Moon Design Hostel

In het oosten van Europa vind je het Full Moon Design poshtel in Boedapest. Boedapest is sowieso al een stad die op je bucketlist moet en als je wil slapen in pittoreske en kleurrijke kamers is dit poshtel iets voor jou. Het sfeervolle en stijlvolle hostel bevindt zich in hetzelfde gebouw als The Morrisons Music Pub 2, wat de beste plek is voor muziekliefhebbers. Hier hoef je je dus niet te vervelen.


4. Grinton (Engeland): YHA Grinton Lodge

Reis je liever af naar Engeland? Sla Londen dan een keer over en ga naar het kleine Grinton. Dit poshtel lijkt niet eens op een hostel, maar eerder op een kasteel. Fancy! Kijk dus ook niet raar op als het binnen no time is uitverkocht, want veel mensen willen hier slapen. Het ligt in het Yorkshire Dales park waar je goed kunt wandelen en mountainbiken. 


5. Krakau: Hollywood Hostel

Als je je wil wanen in Hollywood hoef je niet richting Los Angeles te vliegen. In Polen vind je een poshtel waar je kunt slapen in een echte vintage kamer van Hollywood iconen! Het Hollywood Hostel vind je in het hart van Krakau en je kunt mooi tegen iedereen opscheppen dat je in de kamer van James Dean of Marilyn Monroe hebt geslapen. Niet verkeerd. ;-)

Wat vind jij van een poshtel? Waar wil jij verblijven?

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 2 jaar geleden Juhan Paris

    Just in case, now you can find awesome chic and design hostels around the world and a French start-up is specialized in this domain, have a look to www.mychichostel.com, it's just amazing how now you can travel in style on a budget!

  • 3 jaar geleden dreamxo

    Leuk artikel! Jammer dat er niet bijstaat hoeveel je per nacht kwijt bent.

  1. 1