Beauty

Tutorial: party make-up look

Vind jij het leuk om allerlei dingen met make-up uit te proberen? Probeer dan vooral deze look uit! Girlscene’s Emily maakte deze look met het prachtige oogschaduw palette van Urban Decay x Gwen Stefani. Ideaal voor een avondje uit, als je ‘s ochtends een keer tijd over hebt of als je een keer een hele mooie selfie wil maken ;-). 

1. Emily is begonnen met het aanbrengen van een primer, in dit geval de Baby Skin Instant Pore Eraser van Maybelline. Daarna kun je jouw foundation aanbrengen. Emily gebruikt de Facefinity van Max Factor in de kleur Warm Almond. Ze gebruikt vrij veel foundation omdat we voor een party look gaan. 

2. Voordat je begint met het aanbrengen van de oogschaduw, brengt Emily met het NYX Jumbo pencil in de kleur Milk een laagje op het ooglid aan. Dit is een goede basis voor je oogschaduw en zal de kleuren beter laten uitkomen. Dit is slechts één van de manieren waarop je dit potlood kunt gebruiken. 

3. Emily gebruikt het prachtige nieuwe oogschaduw palette van Urban Decay x Gwen Stefani voor haar ogen. Over het hele ooglid brengt ze de kleur ‘Steady’ aan. 

4. In de arcadeboog brengt Emily de kleur ‘punk’ aan. Een mooie roodbruine kleur! 

5. Blend de kleuren goed met elkaar zodat je geen strakke lijnen ziet.

6. In het midden van het ooglid brengt Emily een mooie lichte kleur als highlighter aan: ‘Bathwater’. 

7. In de ooghoek brengt Emily een highlighter aan in de kleur ‘Pop’.

8. Onder je ogen kun je de kleur ‘Punk’ weer aanbrengen. Hierdoor lijken je ogen groter en creëer je een smokey effect. 

9. Emily tekent haar wenkbrauwen bij met een dun kwastje van Essence en een ander oogschaduw palette van Urban Decay: Naked Smokey. Ze gebruikt de donkerbruine kleur ‘Whiskey’ en de lichtere kleur ‘Combust’ voor het begin van de wenkbrauwen. Dit kun je ook met een wenkbrauwpotlood of wenkbrau poeder doen, wat je fijn vindt!

10. Breng een highlighter aan in de kleur ‘Pop’ van het Urban Decay x Gwen Stefani oogschaduw palette. 

11. Over naar de wimpers! Om iets meer volume en lengte te creëren brengt Emily losse wimpers aan: Julia van LECO Lashes. Emily brengt maar twee setjes wimpers per oog aan, maar je kunt zelf kiezen hoe dramatisch je het effect wil maken. Gebruik een pincet om de wimpers iets makkelijker aan te kunnen brengen. Doe wat lijm op het uiteinde van de wimpers, laat het 15 seconden zitten en breng daarna de wimpers zo dicht mogelijk tegen je eigen wimperlijn aan. Hierna brengt Emily een eyeliner aan. 

12. Laat de wimpers even drogen en breng ondertussen een bronzer aan op je gezicht. Aan de zijkanten van je hoofd, bij je jukbeenderen en een beetje bij je kaaklijn.

 
13. Breng een laag mascara aan om de nepwimpers met je eigen wimpers te mixen. Emily gebruikt Super Curler van Rimmel London. 

14. Nog een manier om je Jumbo Pencil van NYX te gebruiken… Om de huid bij de ogen op te lichten (en je wallen extra goed te verbergen) brengt Emily de witte kleur onder haar ogen aan. Vergeet niet goed te blenden. Op de brug van je neus kun je het aanbrengen om je neus iets smaller te doen lijken. Je kunt je neus nog meer contouren met behulp van bronzer: breng aan de zijkanten de donkere kleur aan en blend ook dit goed.  

15. Maak je look meer ‘af’ met een goede blush. Bijvoorbeeld een blush van Etos. 


16. Om het af te maken heeft Emily nog een lipstick aangebracht van Urban Decay in de kleur 714. 
 

Meer inspiratie nodig? Vind hier smokey eye looks. 🙂 

Wat vind jij van deze make-up look? Ga je het uitproberen? 

Must reads 👀