Beauty

7 tips voor perfecte lippen

5

Zijn je lippen droog? Voelen je lippen gebarsten aan? Ben je constant aan het smeren met een lippenbalsem die weinig voor je lippen doet? Grote kans dat je lippen dus niet in perfecte conditie zijn. Maar no worries, want Girlscene schiet te hulp! In dit artikel lees je hoe je in 7 stappen weer perfect verzorgde lippen krijgt die zacht en gevoed aanvoelen. 

Je lippen hebben heel wat te verduren, vooral als het winter is. Lippen kun je nu eenmaal niet verstoppen onder een laag kleding zoals je armen, benen en romp. Maar wat je wel kunt doen is de volgende 7 tips volgen zodat je lippen weer in tip top staat zijn.


1. Scrub je lippen iedere week.

Dit is zo'n tip die in ieder artikel over lipverzorging terugkomt, maar het is nu eenmaal belangrijk: scrub je lippen iedere week om ze in goede staat te houden. Voorkomen is beter dan genezen. Met andere woorden: hoe beter je voor je lippen zorgt en deze routine wekelijks volhoudt, hoe makkelijker het is om je lippen zo mooi mogelijk te houden. Het hele jaar lang!

PS: je kunt makkelijk je eigen scrub maken.

2. Zorg dat je altijd een flesje water hebt.
In de winter voelt het alsof al het vocht uit je lichaam wordt gezogen als de verwarming staat te loeien en in de zomer heb je bijvoorbeeld weer last van zout zeewater en de felle zon. Kortom, je lichaam heeft altijd vocht nodig. Hydrateer jezelf dus het hele jaar door en zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt. Niet alleen is een flesje water ideaal om even snel iets te drinken, want je kunt ook de ribbels op de dop gebruiken om velletjes van je lippen te verwijderen. Ideaal!


3. Smeer niet te veel met lippenbalsem.

Ja, er zijn daadwerkelijk meiden die 'verslaafd' zijn aan het gebruik van lippenbalsems. En wat blijkt? Als je veel smeert schijnen je lippen alleen maar droger te worden. Huh?! Lees hier waarom. Droge lippen wil je waarschijnlijk voorkomen en daarom is het belangrijk om niet te vaak lippenbalsem op je lippen te smeren. Girlscene raadt aan om voor het slapen een dikkere lippenbalsem te gebruiken zodat je de dag erna (bijna) niet meer hoeft bij te smeren.

4. Gebruik een goede lippenbalsem.
Eerlijk is eerlijk, een dikke lippenbalsem werkt beter dan de gemiddelde lippenbalsem in stickvorm. Hoe dikker de lippenbalsem is, hoe intensiever het je lippen voedt. Een lippenbalsem stick is prettig om gedurende de dag te gebruiken - maar niet te vaak zoals bij punt 3 staat - omdat je dan niet met je (vieze) vingers in een potje hoeft te gaan. 

Hier zie je 10 lippenbalsems die aanraders zijn.

5. Stop met slechte gewoontes.
Van je lippen likken omdat ze droog aanvoelen tot de verwarming nog net iets hoger zitten omdat je het koud hebt... Het is beter om de slechte gewoontes af te leren. Door je lippen te likken drogen je lippen juist uit en hoe hoger de verwarming staat, hoe meer je lippen eronder lijden. Het is moeilijk om gewoontes af te leren, maar probeer je er wel bewust van te zijn. Oh, en bijt niet de velletjes van je lippen af. ;-)


6. Gebruik verzorgende lipproducten.

Toegegeven, een matte lipstick staat 9 van de 10 keer fantastisch, maar heel prettig draagt het niet als je drogere lippen hebt. Sterker nog, je lippen kunnen alleen maar droger voelen als je matte lipproducten gebruikt. Kies dus liever voor een verzorgende/glanzende lipstick. Bovendien zie je velletjes en droge plekken dan een stuk minder. Score!

7. Bescherm je lippen tegen de zon.
Eigenlijk zou je je huid het hele jaar moeten beschermen tegen de zon. Zelfs als het winter is! Lippen zijn gevoelig voor verbranding. Oké, in de zomer komt dit sneller voor dan in de winter, maar toch is het belangrijk om een SPF aan te brengen. In dit artikel lees je er meer over.

 
Pink Dream lippenbalsem  /  L'Occitane lippenbalsem
 

Wil je meer tips en tricks lezen om de perfecte lippen te krijgen? Klik dan hier.

Hoe verzorg jij je lippen?

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

5 reacties

 • 3 jaar geleden DESIRABLE

  Ja als ik 'mooie' lippen moet hebben de volgende dag (voor lippenstift bijvoorbeeld) dan smeer ik ze ook lekker in met (veel) vaseline en de volgende dag zachtjes 'scrubben' en dan heb ik echt baby lippen :o

 • 3 jaar geleden Gathering

  @Sarah Oztoy, heb je wel eens Blistex Medical plus gebruikt? Als ik 's nachts een dikke laag op mn gebarsten lippen dan zijn ze de volgende ochtend dicht, ik zweer erbij!

 • 3 jaar geleden Tamarputtman_

  Genoeg water, eens in de week je lippen 'tandenborstelen' en burts bees lipbalm gebruiken. Dit deed wonderen bij mij, van super droge lippen naar mega zachte lippen...

 • 3 jaar geleden Poppin wbu :$

  Ook een tip tegen gebarsten lippen: smeer voor het douchen je lippen in met lippenbalsem. Door het stomen verwijder je de dode huidcellen. Werkt echt!

 • 3 jaar geleden Sarah Öztoy

  İk heb echt al-tijd gebarsten lippen. İk gebruik echt zoveel lipproducten, niks werkt. Dus als ik lipstick aanbreng zie je bij mijn onderlip allemaal scheurtjes uitsteken ;") Maarja ik ben al bezig in het aanschaffen van een goed lipproduct, alleen geen idee of dat zal werken. Lippen scrubben moet ik ook eens aan beginnen, lang niet gedaan ..

 1. 1