Lifestyle

Zo maak je seksfrustraties bespreekbaar

Hopelijk heb je er geen last van, maar het kan zo zijn dat je tijdens de seks met je partner soms wat frustraties hebt en dat is waarschijnlijk niet heel makkelijk om zomaar over te beginnen. Je moet ook erg oppassen hoe je het brengt, want het kan je partner heel onzeker maken als je dit op de verkeerde manier doet. Girlscene helpt je om deze frustraties op een zo goed mogelijke manier op te lossen. 

Frustraties tijdens de seks; dit kan van alles zijn. Misschien heb je het gevoel dat je niet aan je trekken komt, zijn er bepaalde handelingen die je eigenlijk niet zo fijn vindt of zou je graag bepaalde handelingen wél willen doen in de slaapkamer. Dan is het belangrijk om je frustraties op een of andere manier uit te spreken. Het is ook heel belangrijk om je partner geen slecht gevoel te geven, want dat maakt het alleen maar erger. Pas dus op hoe je het brengt. Girlscene geeft je tips. 


 

Beschuldig je partner niet
Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen: 'Je geeft me niet wat ik nodig heb'. Als je dit zegt krijgt je partner het gevoel dat hij wordt aangevallen en hierdoor zal het gesprek niet heel goed op gang komen. Doe dit dus absoluut niet!

Praat in de ik-vorm
Je vermijdt het beschuldigen door in de ik-vorm te praten. Praat over hoe jij iets ervaart en wat je nodig hebt in de slaapkamer. Een voorbeeld: 'Ik heb het gevoel dat onze seks afgelopen tijd niet meer is wat het was. Ik zou hier graag verandering in brengen.' 

Vraag je partner wat hij/zij van de seks vindt
Maak het een tweezijdig gesprek door ook naar de mening van je partner te vragen. Op die manier weet je ook wat de ander belangrijk vindt en dat zal uiteindelijk heel positief voor jullie en het gesprek zijn. 
 


Chanteer je partner niet
Het klinkt voor sommigen misschien logisch, maar zeg bijvoorbeeld niet: 'Als je me geen orgasme kan bezorgen is het voorbij'. We nemen aan dat meiden dit niet zomaar zouden zeggen, maar als je het van plan was, doe het toch maar niet. Op deze manier zet jij je partner alleen maar onder druk en gaat het al helemaal niet meer gebeuren. Je hebt misschien het gevoel dat hij/zij niet de tijd neemt voor je, maar het kan ook aan iets heel anders liggen. Onzekerheid kan ook een oorzaak zijn. 

Wees eerlijk
Uiteindelijk is je partner er alleen maar blij mee als jij eerlijk bent over wat je fijn en niet fijn vindt. Andersom zou je dat waarschijnlijk ook graag willen weten. Dus als je het rustig brengt, is het alleen maar goed om eerlijk te zijn. 

Geef duidelijke feedback 
Hoe specifieker jij kunt zeggen wat je fijn of niet fijn vindt, hoe beter je partner weet wat hij/zij het beste wel en niet kan doen. 

Heb geduld
Verwacht na een gesprek niet gelijk een wonder. Jullie zullen samen moeten werken om de seks beter te maken. Het is al heel wat als je het uitgesproken hebt en nu kan het alleen maar beter worden. Verandert er helemaal niks, dan is het tijd om nog eens een gesprek aan te knopen. Leg hem of haar uit dat je geen verschil merkt en vraag of je partner er nog wel mee bezig is. 

Ook al heb je geen frustraties, het is sowieso goed om te praten over seks. Het brengt julliie dichter bij elkaar en hoe vaker je erover praat, hoe makkelijker het is om je wensen aan te geven. In dit topic op het forum kun je met andere meiden over allerlei seksproblemen of ervaringen praten. 


Vind jij het makkelijk om over seksfrustraties te praten? 

Bron, bron, bron

Must reads 👀