Beauty

De tips om er stralend uit te zien deze winter

1

Dat de zomer al ver achter ons ligt hoeven we je niet te vertellen. Maar eh... Hoe behoud je dan die mooie glow die je had tijdens de warme zomermaanden? Dat is een heel ander onderwerp. Er zijn verschillende trucs die je kunt toepassen om ook in de winter er stralend uit te zien. Hoe je dat doet? Lees snel verder, want Girlscene zet alle tips onder elkaar.

Zo kom je stralend de winter door. Let's get started.

1. Exfolieer
Waarschijnlijk komt het in ieder beauty artikel terug, maar exfoliëren is de sleutel tot een stralende huid. Girlscene's Renée gebruikt al maanden Philosophy The Microdelivery Micro-Massage Exfoliating Wash wat een lange naam is voor een dagelijkse cleanser die je huid dus exfolieert. Hiermee verwijder je op een milde manier dode huidcellen. Dode huidcellen maken je huid dof en door die weg te halen zie je jouw stralende huid dus weer. 

Check altijd even de instructies op de verpakking, want de meeste exfoliërende producten kun je niet iedere dag gebruiken.

2. Zelfbruiner
Een zelfbruiner is zeker geen must in de winter, maar als je heel bleek bent kan een laagje zelfbruiner op je gezicht jou er net iets levendiger uit laten zien. Zie het als een bronzer, maar dan één die wat langer blijft zitten dan 8 uur. Wil je een subtiel kleurtje? Gebruik dan een zelfbruinende bodylotion zodat je de kleur geleidelijk aan kunt opbouwen. Girlscene heeft in de zomer trouwens heel wat artikelen over zelfbruiner geschreven die je hier kunt teruglezen.

Op zoek naar een zelfbruiner? Probeer dit dan eens:
 
Garnier zelfbruinerdoekjes en L'Oréal zelfbruiner

 

 

3. (Vloeibare) highlighter
Onmisbaar voor een stralende huid is highlighter. Vooral een vloeibare highlighter is aan te raden als je van een natuurlijk resultaat houdt. Deze kun je mengen met je foundation of dagcrème waardoor je all over mooi glanst. Producten als MAC Strobe Cream kunnen dat klusje goed klaren. Een goedkopere variant is NYX Born To Glow Liquid Highlighter (€8,49). Vloeibare highlighter kun je trouwens ook plaatselijk aanbrengen over je vloeibare gezichtsmake-up. 

Lees in dit artikel wat highlighter is en hoe je het gebruikt.

4. Foundation en poeder
De meeste meiden hebben in de wintermaanden behoefte aan meer dekking als het om hun gezichtsmake-up gaat. Maar meer dekking gaat meestal gepaard met een mattere finish. Niet ideaal als je van een stralende huid houdt! Kies dus de juiste foundation en eventueel poeder uit als je dit vaak gebruikt. En met de juiste foundation en poeder bedoelen we er één waar iets van 'illuminating' op staat.

Je kunt trouwens ook een illuminating primer gebruiken, zoals deze van HEMA. Die maakt zelfs een semi-matte foundation wat minder zwaar op de huid! BB en CC creams zijn trouwens ook een mooi alternatief voor foundation. Vooral de Max Factor CC cream blijft een favoriet op de Girlscene redactie, maar die schijnt te verdwijnen...

 
HEMA foundation en Maybelline BB Cream

5. Nachtverzorging
Natuurlijk kun je de nodige maatregelen treffen door leuke make-up te gebruiken en wat zelfbruiner op te doen, maar uiteindelijk speelt je huidverzorging ook een grote rol. Vooral wat je er 's nachts mee doet! Breng daarom voor het slapen een voedende crème aan die past bij jou huidtype. Nog beter is een serum of gezichtsolie. Hierdoor word je gegarandeerd wakker met een rustige en mooie huid!

Vooral serums kun je zo goedkoop of duur maken als je zelf wil. Zo koop je er één bij HEMA voor €4 en bij Kiehl's vanaf ongeveer €40 (Girlscene's favoriet!).

 


6. Voel je goed
Tot slot een inner beauty tip: hoe beter je in je vel zit, hoe meer je straalt. Voel je je gelukkig? Dan kan iedereen om je heen dat zien! Ga dus niet te veel binnenzitten en beat de winterdip als je daar last van hebt. Ga wandelen met je familie en stap op de fiets om ergens te lunchen met vriendinnen. Zo kom je aan de nodige vitamine D. Dat Netflix en chill kan 's avonds weer. ;-)

Wat zijn jouw tips om er stralend uit te zien in de winter?

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 3 jaar geleden amLevida

    Heel leuk artikel, maar ga alsjeblieft heel ff de betekenis van netflix en chill googlen ...

  1. 1