News

‘s Werelds lelijkste vrouw slaat keihard terug

De titel 'lelijkste vrouw ter wereld' is iets wat geen een vrouw op haar naam wil hebben staan. Niet iets wat je #lifegoals noemt dus. Toch is het een titel die Lizzie Velasquez, zogenaamd 's werelds lelijkste vrouw, dagelijks met zich meedraagt. Maar ze is het zat en slaat nu keihard terug in de hoop dat haters voor altijd hun mond houden. Wat gaat ze doen? Lees verder na de klik.

Het is nu eenmaal zo: je bent zoals je bent en tijdens je geboorte kies je niet wat voor uiterlijk je aanneemt. Natuurlijk kun je met hulp (en een zak centen) het één en ander aan je uiterlijk doen, maar niet iedereen heeft daar de behoefte aan. Net zoals Lizzie Velasquez. Wist zij veel dat ze geboren zou worden met een zeldzame aandoening waardoor ze één blind oog zou krijgen en niet aan zou kunnen komen… De aandoening zorgde wel voor veel haat op het internet, maar gelukkig slaat Lizzie nu terug. You go, girl.
 

Een paar jaar geleden verscheen er een video op YouTube van Lizzie. Eerste reactie? OMG! Tweede reactie? Waarom is de titel THE WORLD'S UGLIEST WOMAN? Wow, hoe denigrerend. In de reacties onder de video blijkt maar weer hoe gemeen mensen zijn, want wat daar wordt geschreven is niet mis. Mensen gingen verbaal zo los dat je er bijna bang van wordt. Van doe iedereen een moeite en maak jezelf dood tot waarom zouden haar ouders haar houden-opmerkingen… Het ging Lizzie niet in de koude kleren zitten. Begrijpelijk. Zo vertelde Lizzie dat iedere reactie voelde alsof iemand letterlijk zijn hand door het beeldscherm stompte om haar in haar gezicht te raken.
 

Maar als er één vrouw weet hoe je van zoiets negatiefs iets moois kunt maken, dan is het Lizzie wel. Ze reist nu de hele wereld over om te spreken over pesten en als kroon op haar werk heeft ze zelfs een eigen documentaire, A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story. Zo'n sterke vrouw verdient dat echt, of niet?

Wat vind jij ervan dat mensen zulke lelijke reacties achterlaten op het internet? Vind je dat Lizzie er goed mee omgaat?

Bron

Must reads 👀