Beauty

Zo vind je de perfecte mascara

Als je ergens lang naar moet zoeken, dan is het wel het vinden van de perfecte mascara. Het vervelende is dat merken altijd wonderen beloven maar dat ze vaak hun beloftes niet waarmaken. Tot wel negen keer vollere wimpers of een look alsof je valse wimpers draagt? Dat gebeurt in werkelijkheid niet echt. Toch is de perfecte mascara dichterbij dan je denkt!

Girlscene zet in dit artikel op een rij waar je rekening mee moet houden als je een mascara koopt. In ieder geval, als je niet teleurgesteld wilt worden. 😉 Er zijn namelijk dingen waar je op kunt letten en waarmee je dus een miskoop voorkomt. De Girlscene redactie heeft inmiddels de nodige mascara's getest, dus we weten ongeveer wanneer een mascara werkt of niet. Hieronder zie je de Handleiding der Mascara's.

Weet wat je zoekt
Joh, logisch, maar dit is toch een punt dat je snel voorbij loopt. De belangrijkste vraag is: wat zoek je in een mascara? Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten mascara's waardoor je snel teleurgesteld raakt als je de verkeerde mascara gebruikt. Zo houdt de één van een natuurlijke look, terwijl de ander langere wimpers wil en weer iemand anders juist houdt van dikke volumineuze wimpers. Als je dit weet kun je pas gericht zoeken.


Ken de mascara's

Dit punt heeft heel veel te maken met het punt hierboven. Het is handig om te weten welke mascara's in de schappen ligt en nog belangrijker, wat die mascara's doen. Zo zijn er mascara's die verschillende functies hebben en dan is het handig om te weten wat alles betekent. Voorbeelden zijn:
– lengte > een mascara die de wimpers langer maakt is ideaal voor meiden met kortere wimpers of voor meiden die oneindige wimpers willen. De haren van de borstel staan dichter op elkaar waardoor de mascara goed aangebracht wordt en de puntjes van de wimpers meegenomen worden. Dit betekent dat je wimpers er langer uitzien.

– dikte > voor dikkere wimpers heb je een thickening mascara nodig. De formule van die mascara's is dikker en bestaat vaak uit bepaalde wassen en siliconen. Ideaal voor iemand met wimpers die bijna niet zichtbaar zijn.

– krul > hou je van krul in je wimpers? Dan moet je op zoek gaan naar een curling mascara. De formule is iets dikker dan de meeste mascara's, waardoor de krul beter houdt. Handig als je rechte wimpers hebt!

– volume > wil je lengte, dikte en krul? Ga dan op zoek naar een volumizing mascara. Verwacht geen natuurlijk resultaat, want dit zorgt namelijk voor in your face wimpers.

– separatie > soms heb je alleen behoefte aan een mascara die er zo natuurlijk mogelijk uitziet op de wimpers. Separatie (wimpers scheiden) is in dat geval belangrijk. Ga op zoek naar een lash defining mascara om dit klusje te klaren.

> geen klontjes > heb je een hekel aan klontjes? Scoor dan een mascara met een lange borstel. Let op dat in de mascara glycerine en zijde-extract zit om klontjes te voorkomen. 

Weet welke formule bij jou past
Mascara's zijn qua formule nat of droog en er zit weinig tussenin. Toch is de formule erg bepalend of de mascara top of een flop is. Sommige mensen kunnen namelijk echt niet met een natte mascara overweg omdat hun wimpers dan meer tijd hebben om te drogen en de krul er meteen uitzakt. En dat terwijl anderen heel veel moeite hebben met een droge mascara, omdat ze er dan überhaupt geen krul in krijgen. Over het algemeen geldt dat dunne wimpers baat hebben bij een droge mascara en dat iemand die dikkere wimpers heeft beter een natte mascara kan gebruiken. Weten we dat ook weer!


Kies de juiste mascaraborstel

Over mascaraborstels kun je een boek volschrijven. Niet voor niets heeft Girlscene er al een artikel aan gewijd. 😉 De juiste mascaraborstel voor jouw wimpers vinden is essentieel als je op zoek bent naar de perfecte mascara. De verschillende soorten borstels en hun functie zijn:
– gebogen borstel > voor gekrulde wimpers
– rubberen borstel waarbij tandjes uit elkaar staan > voor natuurlijke wimpers
– (dikke) plastic borstel > voor dikkere wimpers
– borstel waarbij de tandjes even ver uit elkaar staan > voor lange wimpers
– korte borstel met dikke haren > als je korte wimpers hebt
– plastic kamborstel > voor gesepareerde wimpers 

Lees dit artikel terug voor meer informatie over de mascaraborstels.

Kijk naar de prijs
Niet onbelangrijk is de prijs van een mascara. Zo kan een beautyblogger raven over een mascara van €30, maar als jij bijvoorbeeld een student bent heb je hoogstwaarschijnlijk niet dat bedrag ervoor over. Begrijpelijk. Het maakt de zoektocht iets moeilijker als je bijvoorbeeld maximaal €15 of zelfs €5 wil uitgeven, maar er zijn heus goede mascara's in die prijsklasse te vinden. Zeker als je er €15 voor overhebt. PS: Maybelline en Max Factor verkopen fijne mascara's!

Lees reviews
Tot slot: lees veel reviews om erachter te komen welke mascara's aanraders zijn en welke je niet eens hoeft op te pakken uit de schappen. De meest recent mascara reviews van Girlscene staan hieronder op een rij.

♥ Mascara's onder €10
♥ Budget mascara's
♥ Budget mascara's deel II
♥ Nieuwe drogisterij mascara's

Girlscene kan niet precies mascara's aanwijzen die bij jou passen, maar we kunnen wel vertellen wat wij gebruiken voor onze wimpers. Renée heeft middellange tot lange wimpers die de krul niet goed vasthoudt. De wimpers zakken dus snel in als je mascara aanbrengt. Zij gebruikt daarom een mascara die nat is qua formule omdat ze dan tijd heeft om de wimpers in model te brengen. Maar dat alles begint niet voor ze eerst haar wimpers krult met een wimperkruller, heel belangrijk als je de krul de hele dag in je wimpers wil houden. 😉 Bij Renée's wimpers past het beste een ouderwetse vezelborstel (de standaard mascaraborstel) omdat ze daarmee het beste resultaat krijgt. Om de krul erin te houden is een waterproof mascara in dit geval het beste, omdat dit de wimpers 'in model' houdt. Een gewone mascara doet dit minder goed. Waterproof mascara's zoals Essence I Love Extreme Volume Mascara en Catrice Luxury Lashes Waterproof Mascara (klik hier voor reviews) bevallen het beste. Maar ook Maybelline The Falsies is fijn voor gekrulde wimpers of Catrice Lash Extension voor dramatische wimpers. Ook Max Factor False Lash Effect is fijn als je juist voor volume gaat.

Wat is jouw favoriete mascara?

Must reads 👀