Food

Dit is de waarheid achter “gezonde” drankjes

Tegenwoordig weet bijna iedereen dat gezonde voeding belangrijk is. Ook weet iedereen dat het mega moeilijk is om zo’n gezonde levensstijl vol te houden en het ingewikkeldst is misschien wel om te weten wat nou precies gezond is en wat niet. Tegenwoordig vliegen de nieuwe “gezonde” producten je om de oren. Ook fruitige drankjes kunnen heel verraderlijk zijn! Lees hier welke healthy drankjes écht healthy zijn en welke niet. 

1. Warm (citroen)water
Start je ochtend goed met een glas warm (citroen)water. Dit maakt je lichaam én je spijsvertering meteen goed wakker. Citroen werkt licht urineafdrijvend en is dus goed om overtollig vocht af te drijven. Het zou ook goed zijn voor je huid en immunsysteem. Tip: drink het drankje met een rietje om het tandglazuur te beschermen. Extra tip: koop biologische citroenen in een natuurwinkel, dan heb je geen last van pesticiden of andere chemische bestrijdingsmiddelen. 

2. Kokoswater
Dit tropische drankje kan zeker gezond zijn, als je een beetje oplet. Koop geen kokoswater waar suiker aan is toegevoegd. Let ook op kokosnootwater gemaakt uit concentraat, laat die ook in de schappen staan! Het tropische sapje is perfect om je lichaam te hydrateren (extra goed na het sporten) en sommigen zeggen dat het een anti-aging effect heeft dankzij de plantenhormonen genaamd cytokinins. 

3. Komboecha
Ooit al gehoord van komboecha? Dat is een drankje dat ontstaan is uit de fermentatie (heeft te maken met bacteriën en allerlei andere ingewikkelde processen) van zoete thee. De meningen over dit drankje zijn sterk verdeeld. Sommigen zijn fan, mits de komboecha van goede kwaliteit is. Anderen claimen dat het juist niet goed is voor je lichaam. Het drankje heeft een hoog gehalte organische zuren (werkt sterk ontgiftend) en enzymen. De voordelen zijn nog niet door onderzoek bewezen, dus je kunt alleen afgaan op persoonlijke ervairingen van anderen.

 

4. Appelazijn 
Appelazijn bezit een heleboel eigenschappen die goed zijn voor je gezondheid. Het heeft een positieve invloed op je hart en helpt diabetes voorkomen. Ook is het goed als je gewicht wil verliezen. Appelazijn heeft een reinigende werking op je lichaam, het versnelt de stofwisseling, het stimuleert de vetverbranding en verhoogt je energie. Appelazijn is niet zo lekker, begin daarom met het drinken door het te mengen met een sap. Stap voor stap kun je het sap vervangen voor water. 

5. Smoothies
Met smoothies moet je oppassen! Het kan namelijk stiekem een caloriebom zijn en heel veel suikers bevatten. Als je zelf smoothies maakt, let dan goed op de hoeveelheden die je gebruikt van alle ingrediënten. Je kunt het beste een recept exact volgen. Als je smoothies koopt in de winkel is de kans groot dat het minder gezond voor je is. Let daarom heel goed op de ingrediënten. 

6. Thee kuur 
Je ziet het misschien wel eens voorbij komen op bijvoorbeeld Instagram: allerlei detox- of afvalthee kuren. Klinkt goed, maar een thee kuur is niet voor iedereen weggelegd. Als je normaal gesproken niet super gezond eet is zo’n cleanse een hele shock voor je lichaam. Gewichtstoename is dan één van de mogelijke gevolgen! Het is beter om in je dagelijkse voeding meer gezonde gewoontes toe te voegen. Lees hier waarom veel groente thee wel heel goed voor je is. 

7. Cold-pressed juice
Voor de échte health-freaks zijn cold-pressed juices zeker een aanrader. Deze sapjes worden gemaakt in een slow-juicer, om ervoor te zorgen dat er tijdens het persen geen voedingsstoffen verloren gaan. Drink het sapje binnen 15 minuten op, dit ook om te voorkomen dat de vitamines verloren gaan. Er worden veel groentes en fruit in verwerkt zoals boerenkool, spinazie, komkommer, wortel, appels en ananas. Je kunt tegenwoordig in de Albert Heijn ook deze power sapjes vinden in de smaken: tarwegras, gember, kurkuma en aloë vera. 

Jouw sapjes drink jij uit deze leuke glazen. Bestel door op de afbeelding te klikken.
 
 

Welk sapje wil jij proberen? 

Bron, bron, bron

Must reads 👀