News

Met deze truc kost jouw treinkaartje slechts €7, wat je bestemming ook is

Als er ergens veel over geklaagd wordt dan is het wel over de NS. Treinen hebben vertraging, komen niet opdagen als het slecht weer is, om nog maar te zwijgen over de overvolle coupés. En daar betaal je een flinke prijs voor! Als je geen studenten ov-kaart hebt dan is reizen met de trein een duur grapje. Maar voortaan niet meer! Alexandru Bondor heeft een slim trucje bedacht waardoor jouw treinkaartje altijd €7 kost, waar je ook naartoe gaat. Halleluja!

Vind je treinkaartjes ook altijd zo duur? Dan ben je vast heel blij met programmeur Alexandru. Deze slimmerik heeft een truc bedacht om voor €7 met de trein te reizen, wat je bestemming ook is! Alexandru heeft in samenwerking met website www.grouptickets.nl een manier gemaakt waarmee je gebruik kunt maken van de groepticketregeling van de NS zonder dat je tien bekenden moet regelen om samen mee te reizen.

Zo werkt het: Je logt in via Facebook, klikt je eindbestemming en reisdatum aan en er verschijnen groepen gebruikers die op dezelfde dag, dezelfde eindbestemming hebben. Je kiest een groep en wacht tot deze vol is (je hebt een groep van tien mensen nodig voor de groepticketregeling). Vervolgens koopt één iemand van de groep via ns.nl de groeptickets en stuurt die tickets naar ieder afzonderlijk lid, zodra diegene een screenshot heeft gestuurd als bewijs dat hij zeven euro heeft overgemaakt. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is je naam, geboortedatum en plaats van opstappen in te vullen om met jouw persoonlijke groepticket te kunnen reizen.

Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Alexandru heeft de NS op de hoogte gebracht van de website en weet dus van het bestaan af. Bovendien gaat het volgens de regels, want er staat nergens dat je elkaar daadwerkelijk moet kennen. Niet iedereen uit een groep van tien mensen hebben dezelfde opstapplek, daarom is de enige voorwaarde dat je dezelfde eindbestemming moet hebben.  

Toch zijn er ook tegenstanders van het idee van Alexandru. Zij zijn bang dat als iedereen hier gebruik van gaat maken, het verdienmodel van de NS op de schop gaat. Met als gevolg dat de treinkaartjes uiteindelijk nog duurder worden…

Wat vind jij van de truc? Ga je er gebruik van maken of vind je dat deze truc niet oké is? 

Bron

Must reads 👀