Beauty

Hot or not: square eyeliner

Nu je helemaal gewend bent aan de typische cat eyes en de winged liners die voorbij komen is er weer wat nieuws. Heb je namelijk al gehoord van de square eyeliner? Square watte…? Een recht afgesneden lijntje dat helemaal hot is op de catwalk en nu haar weg naar het dagelijkse leven probeert te vinden. Maar de vraag is: is square eyeliner hot or not.

Inmiddels weet je misschien wel hoe je de perfecte wing maakt. En anders had je het wel in deze video van Girlscene kunnen zien! Met heel veel geduld, oefening, precisie en een halve fles make-up remover lukt het en loop je met twee (soort van) symmetrische streepjes de deur uit. Maar nu is er een nieuwe trend om te proberen: square eyeliner. Het lijkt op een winged eyeliner, maar in plaats van een puntje loopt het einde recht af, waardoor het bijna een blokje lijkt. 

Square eyeliner schijnt niet heel moeilijk te zijn als je de cat of winged eye al in de vingers hebt. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is het puntje vierkant te maken waardoor het lijkt alsof de punt recht is afgesneden. Dit doe je door de eyeliner naar beneden te trekken van de buitenste ooghoek tot de onderste wimperrand. Aha. En hoe ziet dat eruit? Nou, zo dus! Deze mensen op Instagram hebben de trend al geprobeerd:




Heb je moeite met het maken van een square? Gebruik dan plakband als richtlijn. Vervolgens trek je met je eyeliner hier het lijntje naast waardoor die wing in ieder geval al recht is. Nu hoef je 'm alleen nog maar vierkant te maken door de lijn dik aan te zetten en het naar binnen te trekken om het te verbinden met de eyeliner langs je bovenwimpers. Het helpt om een recht afgesneden kwastje te gebruiken om de square zo recht mogelijk te maken.

Wat vind jij van de square eyeliner: hot or not?

Beeld: Instagram

Must reads 👀